Dips, sauzen en dressings
Cashewnotenpasta met vanille
Foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward) is laaiend enthousiast over deze cashewnotenpasta met vanille. In haar boek Deliciously Ella Elke dag schrijft ze erover: “Eerlijk waar, dit is zo belachelijk lekker, het smaakt en ruikt naar taartbeslag! Vorig jaar had ik een fase waarin ik zo geobsedeerd was door vanille dat ik het overal doorheen wilde doen, en deze combinatie met...
Naar receptKlassieke hummus
Het recept voor deze klassieke hummus komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Ze schrijft erover: “Ik kan serieus leven op hummus. Zo fijn dat je het overal bij kunt eten, van rauwkost tot quinoa, simpele salades en natuurlijk op een geroosterde boterham met plakjes avocado. En het geeft je maaltijd ook nog een goede...
Naar receptSuikervrije hazelnootpasta
Het recept voor deze suikervrije hazelnootpasta komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Heerlijk voor op brood! Ella schrijft erover: “Als je deze spread hebt gegeten voel je je gegarandeerd beter. Je smaakpapillen en je buik zullen dansen van geluk! Hij is echt hartstikke voedzaam en smaakt ook nog verrukkelijk. Ik smeer hem graag op...
Naar receptVuurcider kruidenazijn
Hier vind je het recept voor vuurcider kruidenazijn. Geef er salades, rijst of vlees een pikant accent mee of neem er elke dag als een soort ‘borrel’ een eetlepel vol van. Vuurcider geldt traditioneel als goed voor het immuunsysteem en beschermt tegen veel kwalen. Onverdund werkt het fantastisch tegen verstopte voorhoofdholtes. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam...
Naar receptSuikervrije ketchup
Wist je dat de ketchup die je in de supermarkt koopt voor 25% uit suiker bestaat? Deze suikervrije ketchup heeft de vertrouwde frisheid van fabriekssauzen, maar dan zonder glucose-fructosestroop en conserveermiddelen. De robuuste smaak is lekker bij burgers, patat, gehakt en hot dogs. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd. Voor meer gezonde recepten kijk je hier....
Naar receptVietnamese dressing
Het recept voor deze Vietnamese dressing, bedoeld voor bij de Vietnamese salade, komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Gwyneth over de dressing: “Pikant, zuur, zout en zoet zijn perfect in balans in deze dressing, die ook lekker is bij (koude) loempia’s.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze...
Naar receptKaassaus zonder kaas
Dit recept voor kaassaus zonder kaas komt uit het Tara Stiles kookboek, met meer dan 100 simpele gerechten die superleuk zijn om te maken. Tara schrijft erover: “Kaassaus klinkt zo lekker, romig en troostrijk. Helaas verdraagt niet iedereen kaassaus even goed. Ik heb een recept dat veel vriendelijker is voor je darmen dan een traditionele kaassaus en ik hoop dat...
Naar receptPestodressing
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een pestodressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit...
Naar receptHoningmosterddressing
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een honingmosterddressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze dressing is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Haal hem ruim voor...
Naar receptVinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de...
Naar receptHummusdressing
Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een hummusdressing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Deze dressing is ongeveer drie dagen houdbaar in de koelkast. Haal hem ruim voor...
Naar recept