Vegetarisch
Ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum
Dit recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Zorg in dit recept voor goed rijpe perziken, want die maken het verschil. Sperziebonen hebben we in allerlei soorten in de Beemster. Boterboontjes, groene, maar ook paarse boontjes....
Naar receptCarpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette
Het recept voor deze carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet...
Naar receptBuffalo bloemkoolwings
Het recept voor deze buffalo bloemkoolwings komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet voor een optimale gezondheid. De...
Naar receptAspergesoep
Het recept voor deze aspergesoep komt uit het boek Hollandse happen van Blond Amsterdam, de shop van Femque van Geffen en Janneke Dröge met cadeau-artikelen waar je blij van wordt. Over dit recept in het boek: “Natuurlijk is een rijk gevulde aspergesoep van verse asperges het lekkerst. Maar heb je wat kookvocht en wat gekookte asperges over, dan is dáár...
Naar receptPompoenpittenpesto
Dit recept voor pompoenpittenpesto komt uit het boek Voeding en hormonen van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers. Over het recept schrijft ze: “Ik ben dol op huisgemaakte pesto’s. Je kunt volop variëren met gezonde ingrediënten en het is enkel een kwestie van alle ingrediënten in je keukenmachine doen en draaien maar. Hoe simpel wil je het hebben? Gebruik pesto’s bij...
Naar receptRisotto van boekweit met doperwtjes
Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.
Naar receptSpicy chipotle portobello sandwich
Dit recept voor spicy chipotle portobello sandwich komt uit het kookboek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites van pyro-culinair avonturier Jord Althuizen. Hij schrijft erover: “Sure, het vlees wil je best een keer skippen. Zolang dat wat je eet maar mooie smaken en een goede bite heeft! En geloof mij, deze sandwich doet wat dat betreft niet onder voor...
Naar receptTabouleh met tomaten, komkommer en granaatappel
Het recept voor deze tabouleh komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptVegetarische kebab
Het recept voor deze vegetarische kebab komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub. Over dit recept in het boek: “Wil je vegetarische vrienden verrassen? Dan is deze kebab absoluut een aanrader. De Parmezaanse kaas zorgt voor de zilte smaak en de binding van het gerecht.”
Naar receptIngelegde citrusvruchten (citroen limoen sinaasappel)
Het recept voor deze ingelegde citrusvruchten (citroen limoen sinaasappel) komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.
Naar receptTaboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado
Het recept voor deze taboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.
Naar recept