Suikervrij
Salade van rauw eekhoorntjesbrood
Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Uit het boek over dit recept: “Dit simpele recept maken we alleen met heel vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en...
Naar receptRisotto met amarone di Valpolicella
Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Uit het boek over dit recept: “Het lijkt misschien overdreven, maar je hebt echt een hele fles amarone voor deze risotto nodig. Maak hem niet met...
Naar receptRicotta uit de oven
Het recept voor deze ricotta uit de oven komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Over dit recept schrijven de auteurs: “Ricotta al forno is een van onze favoriete recepten. Het is een soort Italiaanse soufflé zonder bloem. Als hij gaar is,...
Naar receptMezze paccheri met zwarte peper en langoustines
Het recept voor deze mezze paccheri met zwarte peper en langoustines komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Uit het boek over dit recept: “In een wereld vol regels, waaronder die dat je nooit kaas over pasta met vis mag strooien, begaat...
Naar receptTomatensaus (langzaam gegaard)
Het recept voor deze langzaam gegaarde tomatensaus komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).
Naar receptGeroosterde bloemkool van de bbq
Het recept voor deze geroosterde bloemkool van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Met deze geroosterde bloemkool combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met de kaapse currykruiden om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard."
Naar receptDosa’s
Het recept voor deze dosa’s komt uit het kookboek East by West van bestsellerauteur, gezondheidsexpert en restauranteigenaar Jasmine Hemsley. Over dit recept schrijft ze: “Als je wel eens in India geweest bent, dan ben je vast een fan van deze lichte en knapperige crêpes uit het zuiden van India, gemaakt van een gefermenteerd beslag van rijst en dal. Traditioneel geserveerd als ontbijt,...
Naar receptPoké bowl met gerookte zalm en zeewier
Het recept voor deze poké bowl met gerookte zalm en zeewier komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Liever lui dan moe? Ja, wij ook! Helaas zijn wij standaard moe. Herken je dit? Dan is het goed om dit luie recept te maken, waardoor je weer energie en kracht krijgt. En als we...
Naar receptSpinaziesalade met garnalen
Het recept voor deze spinaziesalade met garnalen komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens. 724 kcal per persoon. Vet: 42,7 g, kh: 47,8 g, eiwit: 37,3 g Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptSpaghetti met gehaktballetjes
Het recept voor deze spaghetti met gehaktballetjes komt uit het (kook)boek Eten met Franciscus, met niet alleen recepten van Paus Franciscus (Jorge Bergoglio) maar ook het verhaal van zijn leven, zijn memoires en visie op spiritualiteit, vriendschap en gastronomie. Opgetekend door Roberto Alborghetti. Over dit recept in het boek: “Dit is een eenvoudig en snel recept voor een stevig pastagerecht...
Naar receptGroentecakejes met ei
Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”
Naar recept