Notenvrij
Ghee, ghi of geklaarde boter
Het recept voor deze ghee, ghi of geklaarde boter komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptGemberthee
Het ‘recept’ voor deze gemberthee komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Door het drinken van deze thee worden de darmen, nieren en huid gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.” Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptHartige briochebroodjes (Heel Holland Bakt)
Het recept voor deze hartige briochebroodjes komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Deze broodjes zijn een luxueuze combinatie van twee favoriete Franse ontbijtbroden. Ze zijn rijk, boterachtig en verfijnd met een cakeachtig kruim onder een lichte, luchtige korst.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen?...
Naar receptEngels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt)
Het recept voor dit Engels plattelandsbrood met speltmeel komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Het klassieke Engelse brood, maar dan net anders. Het speltmeel zorgt voor een ouderwetse smaak, maar als je wilt, kun je ook bloem gebruiken of 100 g speltmeel vervangen door volkorenmeel.” Wil je regelmatig...
Naar receptPitabroodje met kaas en champignons
Het recept voor dit pitabroodje met kaas en champignons komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond. Serveer met een schaaltje magere yoghurt (150 g). Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptPreisoep
Het recept voor deze preisoep komt uit het kookboek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond.
Naar receptTartaar van dorade met ananas
Het recept voor deze tartaar van dorade met ananas komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptKipspiesjes met pompoen en peultjes
Het recept voor deze kipspiesjes met pompoen en peultjes komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptHartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn
Het recept voor deze hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptAardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil
Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en...
Naar receptGeroosterde bietjes met granaatappelmelasse & witte kaas
Het recept voor deze geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Ook hier speelt de granaatappelmelasse weer een heldenrol – hij besprenkelt zijn vrienden (ze hebben dezelfde kleur) de bietjes: aards, zoet, zuur en complex. De kardemom-sinaasappelschil geeft...
Naar recept