Notenvrij

Dips, sauzen en dressings
Ghee, ghi of geklaarde boter - Gezond aan tafel - recept
Ghee, ghi of geklaarde boter

Het recept voor deze ghee, ghi of geklaarde boter komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Naar recept
Drankjes
Gemberthee - Gezond aan tafel - recept
Gemberthee

Het ‘recept’ voor deze gemberthee komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Door het drinken van deze thee worden de darmen, nieren en huid gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.”   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Lunch
Hartige briochebroodjes (Heel Holland Bakt) - Gezond aan tafel - recept
Hartige briochebroodjes (Heel Holland Bakt)

Het recept voor deze hartige briochebroodjes komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Deze broodjes zijn een luxueuze combinatie van twee favoriete Franse ontbijtbroden. Ze zijn rijk, boterachtig en verfijnd met een cakeachtig kruim onder een lichte, luchtige korst.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen?...

Naar recept
Lunch
Engels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt) - Gezond aan tafel - recept
Engels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt)

Het recept voor dit Engels plattelandsbrood met speltmeel komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Het klassieke Engelse brood, maar dan net anders. Het speltmeel zorgt voor een ouderwetse smaak, maar als je wilt, kun je ook bloem gebruiken of 100 g speltmeel vervangen door volkorenmeel.”   Wil je regelmatig...

Naar recept
Lunch
Pitabroodje met kaas en champignons

Het recept voor dit pitabroodje met kaas en champignons komt uit het boek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond. Serveer met een schaaltje magere yoghurt (150 g).   Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔  

Naar recept
Lunch
Preisoep - Gezond aan tafel - recept
Preisoep

Het recept voor deze preisoep komt uit het kookboek Afvallen met Nederland van Jeroen van Egmond.

Naar recept
Voorgerecht
Tartaar van dorade met ananas - Gezond aan tafel - recept
Tartaar van dorade met ananas

Het recept voor deze tartaar van dorade met ananas komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Kipspiesjes met pompoen - Gezond aan tafel - recept
Kipspiesjes met pompoen en peultjes

Het recept voor deze kipspiesjes met pompoen en peultjes komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn - Gezond aan tafel - recept
Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn

Het recept voor deze hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Bijgerecht
Aardappel kibbeh met sinaasappelschil en citroenschil - Gezond aan tafel - recept
Aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil

Het recept voor deze aardappel kibbeh met sinaasappelschil & citroenschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Kibbeh batata is een kibbehklassieker uit de Libanese keuken. Het bestaat uit: aardappels met bulghur, gemengd met 7-spices (gewone kibbeh wordt gemaakt van lamsgehakt met bulghur). Dit is onze funky versie met sinaasappel- en...

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde bietjes met granaatappelmelasse & witte kaas

Het recept voor deze geroosterde bietjes met granaatappelmelasse, witte kaas & gekonfijte kardemom sinaasappelschil komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Ook hier speelt de granaatappelmelasse weer een heldenrol – hij besprenkelt zijn vrienden (ze hebben dezelfde kleur) de bietjes: aards, zoet, zuur en complex. De kardemom-sinaasappelschil geeft...

Naar recept