Notenvrij
Pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen
Het recept voor deze pastinaak-mosterdsoep met gemengde paddenstoelen komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Mosterdsoep is lekker, maar er zitten weinig tot geen voedingsstoffen in. Anders is het met deze pastinaak-mosterdsoep. Door de pastinaak is de soep rijk aan vezels en antioxidanten.”
Naar receptPittige makreelsalade in tomaatjes
Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs. Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet...
Naar receptBounty in a jar
Dit recept voor Bounty in a jar komt uit het boek Eet meer energie van Marjolein Dubbers. Ze schrijft erover in haar boek: “Bounty’s waren mijn favoriete snoep toen ik nog suikerverslaafd was. Ze zijn me nu veel te zoet, maar ik ben nog steeds gek op kokos met chocola. Inmiddels heb ik mijn eigen variant. Eet dit als toetje...
Naar receptVegetarische groentenlasagne
Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptPad thai
Het recept voor deze pad thai komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Pad thai betekent ‘gebakken noedels’, maar er zijn inmiddels tig varianten van gemaakt. Zo worden ze ook geserveerd met rijst en zelfs met quinoa. Wij hebben er een frisse rauwkost van gemaakt die het erg goed doet...
Naar receptSpinazie-pestopasta
Het recept voor deze spinazie-pestopasta komt uit het (kook)boek Easy Vegan 2 van Living the green life. Over het gerecht schrijft ze: “Wij zijn gek op pasta! Al vanaf het moment dat we Lady en de Vagebond hebben gezien. Eet deze spinaziespaghetti nooit alleen, maar slurp de slierten samen met je liefste!”
Naar receptZeemansstoof
Het recept voor deze zeemansstoof komt uit het kookboek Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer en Maartje Borst. Ze schrijven erover in hun boek: “Voor alle zeelieden, houten benen en andere varensgezellen. Groente uit zee gaat in deze stoof zij aan zij met aromatische landrotten, al schuimend in het bier!”
Naar receptNori-omeletwrap met zalm en verse kruiden
Het recept voor deze nori-omeletwrap met zalm en verse kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Dit is zo’n heerlijk makkelijk en voedzaam recept! Je kunt het ook van tevoren maken en in je lunchbox meenemen. Het past heel goed in een koolhydraatarm menu. Ben je vegetariër en eet...
Naar receptBonensalade met lamsoor of rucola
Het recept voor deze bonensalade met lamsoor of rucola, haricots verts en groene kruiden komt uit het (kook)boek Natuurlijk! Langer gezond van Anne Marie Reuzenaar. Dit gerecht is opvallend goed voor een gezond gewicht, stabiele bloedsuikerspiegel, hart en vaten en goed voor de schildklier.
Naar receptChinese stamppot met kabeljauw
Het recept voor deze Chinese stamppot met kabeljauw komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptPuntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten
Het recept voor deze puntpaprikasoep met trostomaten en kikkererwten komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar recept