Lactosevrij
Boter-knoflookkrab
Dit recept voor boter-knoflookkrab komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Mahesh Lunch Home serveert een voortreffelijke versie van dit gerecht, al is die van Trishna beroemder. Die van ons is wat lichter en wordt gecombineerd met verse kruiden en groene chilipeper. Het is een simpel, maar overheerlijk gerecht – ideaal voor...
Naar receptMosselen met pepertjes en dragonmayonaise
Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen. Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij...
Naar receptKruidige falafel met zurige salade en tahindressing
Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...
Naar receptBiefstuk in wild peperblad
Dit recept voor biefstuk in wild peperblad komt uit het kookboek An An Vietnamese Familierecepten van Mai Nguyen. Over dit recept in het boek: ‘Verwar dit wilde peperblad (bij de Chinese toko te koop onder de naam cha plu leaf of la lot) niet met betelblad (betel leaf, sirih of piper betle). Dit betelblad is niet eetbaar! Het wordt gekauwd...
Naar receptMeiknolletjes met piccalilly en maanzaad
Dit recept voor meiknolletjes met piccalilly en maanzaad komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Piccalilly kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken altijd de mosterdpiccalilly van De Leeuw Zuurwaren in Amsterdam. Speciaal voor ons past Fred het recept een beetje aan, maar hij wil...
Naar receptAjo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum
Dit recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Zorg in dit recept voor goed rijpe perziken, want die maken het verschil. Sperziebonen hebben we in allerlei soorten in de Beemster. Boterboontjes, groene, maar ook paarse boontjes....
Naar receptPompoenpittenpesto
Dit recept voor pompoenpittenpesto komt uit het boek Voeding en hormonen van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers. Over het recept schrijft ze: “Ik ben dol op huisgemaakte pesto’s. Je kunt volop variëren met gezonde ingrediënten en het is enkel een kwestie van alle ingrediënten in je keukenmachine doen en draaien maar. Hoe simpel wil je het hebben? Gebruik pesto’s bij...
Naar receptRisotto van boekweit met doperwtjes
Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.
Naar receptTunesische vissoep
Het recept voor deze Tunesische vissoep komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.
Naar receptTabouleh met tomaten, komkommer en granaatappel
Het recept voor deze tabouleh komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptIngelegde citrusvruchten (citroen limoen sinaasappel)
Het recept voor deze ingelegde citrusvruchten (citroen limoen sinaasappel) komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.
Naar recept