Glutenvrij

Hoofdgerecht
Tabouleh met watermeloen - Gezond aan tafel - recept
Tabouleh met watermeloen

Het recept voor deze tabouleh met watermeloen komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Drankjes
IJsthee rood fruit - Gezond aan tafel - recept
IJsthee rood fruit

Het recept voor deze ijsthee rood fruit komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar). Lekker fris na het buitenspelen op een warme zomerdag!   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Baskisch groentegerecht met ei
Baskisch groentegerecht met ei

Het recept voor dit Baskische groentegerecht met ei komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeebaars in een zoutkorst uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Zeebaars in een zoutkorst uit de oven

Het recept voor deze zeebaars in een zoutkorst uit de oven komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Naar recept
Bijgerecht
Salade van rauw eekhoorntjesbrood - Gezond aan tafel - recept
Salade van rauw eekhoorntjesbrood

Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Uit het boek over dit recept: “Dit simpele recept maken we alleen met heel vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Tomatensaus (langzaam gegaard) - Gezond aan tafel - recept
Tomatensaus (langzaam gegaard)

Het recept voor deze langzaam gegaarde tomatensaus komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Naar recept
Bijgerecht
Geroosterde bloemkool van de bbq

Het recept voor deze geroosterde bloemkool van de bbq komt uit het boek Smokey Goodness 3 van barbecue-held Jord Althuizen. Met deze geroosterde bloemkool combineer je een icoon van de oer-hollandse keuken met de kaapse currykruiden om een killer veggie roast te maken. Met een vleugje rook uiteraard."

Naar recept
Ontbijt
Dosa's - Gezond aan tafel - recept
Dosa’s

Het recept voor deze dosa’s komt uit het kookboek East by West van bestsellerauteur, gezondheidsexpert en restauranteigenaar Jasmine Hemsley. Over dit recept schrijft ze: “Als je wel eens in India geweest bent, dan ben je vast een fan van deze lichte en knapperige crêpes uit het zuiden van India, gemaakt van een gefermenteerd beslag van rijst en dal. Traditioneel geserveerd als ontbijt,...

Naar recept
Ontbijt
Poké bowl met gerookte zalm en zeewier - Gezond aan tafel - recept
Poké bowl met gerookte zalm en zeewier

Het recept voor deze poké bowl met gerookte zalm en zeewier komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Over dit recept in het boek: “Liever lui dan moe? Ja, wij ook! Helaas zijn wij standaard moe. Herken je dit? Dan is het goed om dit luie recept te maken, waardoor je weer energie en kracht krijgt. En als we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Geroosterde-pompoensoep met creme fraiche - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde-pompoensoep met crème fraîche

Het recept voor deze pompoensoep met crème fraîche komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Supermakkelijk en lekker, deze soep heb je heel snel gemaakt. Wel vraag ik mijn opa of vader vaak om de pompoen alvast te snijden, want die is best hard.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Rijst met kousenband en kip - Gezond aan tafel - recept
Rijst met kousenband en kip

Het recept voor deze rijst met kousenband en kip komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Dit gerecht kan ik elke dag wel eten. Hij staat eigenlijk bij elk familiefeestje wel op het menu.”

Naar recept