Glutenvrij
Saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing
Het recept voor deze saladebowl met zoete aardappel & kurkumadressing komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze salade is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij het avondeten. De dressing bevat kurkuma, die een mooie kleur en aromatische smaak geeft. In veel keukenkastjes staat wel een potje kurkuma, dat misschien...
Naar receptMaangedroogde tomaten
Het recept voor deze maangedroogde tomaten komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Deze tomaten zijn bedacht door Nigella Lawson en ik maakte ze eerst eigenlijk vooral omdat de naam zo fantastisch is. Maangedroogde tomaten – het klinkt bijna magisch. Gelukkig bleken ze ook erg lekker te smaken en zijn ze...
Naar receptAardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden
Het recept voor deze aardappelsalade met korianderpesto & verse kruiden komt uit het kookboek Salade in 6 stappen van Ditte Ingemann. Over het recept schrijft ze: “Nieuwe aardappelen met pesto is een van mijn favoriete gerechten. Vaak wordt pesto gemaakt met peterselie of basilicum, maar voor dit recept gebruik ik koriander, wat een heerlijk aroma geeft. Als je een grote...
Naar receptHachee die je voor geen goud wilt missen
Het recept voor deze hachee die je voor geen goud wilt missen komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “Sommige gerechten ruiken lekker en zijn heel verfijnd. Andere zijn uitbundig en gezellig. Maar gerechten die zoveel straatwijsheid bevatten als dit gerecht zijn absoluut heel zeldzaam. Als dit gerecht een acteur was,...
Naar receptSpiraal-ratatouille
Het recept voor deze spiraal-ratatouille komt uit het kookboek Yummy, Easy, Quick van Matt Preston. Uit het boek over dit recept: “De ratatouille van mijn moeder was goed, maar die zag er niet zo mooi uit als deze! Een klein beetje extra voorbereiding: als ik op pad ga voor courgette, pompoen, Libanese aubergine en pruimtomaatjes, probeer ik die te kiezen...
Naar receptDorade met basilicum
Het recept voor deze dorade met basilicum komt uit Het allermakkelijkste BBQ boek ter wereld van Jean-François Mallet.
Naar receptItaliaans gehaktbrood met tomaat
Het recept voor dit Italiaanse gehaktbrood met tomaat komt uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs.
Naar receptPortobelloburger met omelet en avocado
Het recept voor deze portobelloburger met omelet en avocado komt uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs.
Naar receptGegrilde perzik & burrata salade
Het recept voor deze gegrilde perzik & burrata salade komt uit het kookboek Smokey Goodness No Worries BBQ van Jord Althuizen. Uit het boek: “Gek ben ik op burrata, het zachtere broertje van mozzarella. Deze kaas heeft iets zonnigs en onmiskenbaar Italiaans. De fluweelzachte en romige textuur past bijzonder goed in een zomerse salade en gaat uitstekend samen met een licht...
Naar receptNorirolls met sla, wortel en kimchi
Het recept voor deze norirolls komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow. Over het recept in het boek: “Ik eet deze saladerolls gevuld met kimchi (goed voor je darmen!) als lichte lunch of tussendoortje. De nori kan een beetje zompig worden, dus eet de rolls zo snel mogelijk nadat je ze hebt gemaakt. (Dat is voor mij meestal...
Naar receptVistaco’s van yam-tortilla’s
Het recept voor deze vistaco’s van yam-tortilla’s komt uit het boek Eet, reset, heal van Gwyneth Paltrow. Over het recept in het boek: “Deze graanvrije, glutenvrije, etc.-vrije taco’s zijn helemaal geweldig. Ik hoorde voor het eerst van het gebruik van yam als tortillavervanger van een vriendin van een vriendin toen ze terugkwam van een reisje naar Tulum in Mexico. Sindsdien ziet...
Naar recept