Portobelloburger met omelet en avocado
Ingredienten voor 2 personen
- 4 portobello paddenstoelen
- 50 g spinazie
- 4 eieren
- 1 el fijngesneden dille
- 1 el boter
- olijfolie
- 1 avocado
- 1 tomaat
- 2 blaadjes sla
Verder nodig
Zo maak je het
- Borstel de portobello’s schoon (of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier) en draai het steeltje eruit. Hak de steeltjes heel fijn. Snijd de spinazie fijn.
- Klop de eieren los. Voeg de fijngehakte steeltjes, de spinazie en dille toe en meng goed. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak in circa 8 minuten op middelhoog vuur een omelet.
- Bestrijk ondertussen de portobello’s licht met olijfolie en gril ze circa 4 minuten in de grillpan op hoog vuur tot ze zacht en beetgaar zijn. Keer ze halverwege. Neem ze uit de grillpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes.
- Beleg een portobello met een blaadje sla, de helft van de omelet, de helft van de avocado en tomaat en dek af met een andere portobello. Maak zo nog een burger.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze portobelloburger met omelet en avocado komt uit het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs.