Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Gezonde recepten met lentegroenten

Hoera, het is lente! Langzaam laten we de boerenkool en andere wintergroenten achter ons en beginnen onze boodschappenmandjes te vullen met groenten uit het nieuwe seizoen. Verstandig, want het eten van seizoensgroenten heeft diverse voordelen (lees er meer over in ons blog over seizoensgroenten). Hieronder vind je een overzicht van de lentegroenten die in maart, april, mei en juni van de Nederlandse akkers komen. En dus niet enkele maanden bewaard zijn in een koelcel of in een verwarmde kas zijn gekweekt. Klik op de seizoensgroenten in het overzicht om onze gezonde recepten met lentegroenten te bekijken.

Seizoensgroenten maart

Seizoensgroenten april

Seizoensgroenten mei

Seizoensgroenten juni

Met weinig inspanning van je eigen seizoensgroente, fruit en kruiden genieten? Dan raden we je het boek ‘Floors Moestuin‘ aan. Hét handboek voor het zaaien, planten en oogsten van groente en fruit.

Klik hier voor meer tips.