Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Healthy wortel-recepten: dit doe je met de wortels uit de schoen

De Sint is in het land! Kinderen zetten hun schoentjes – met een wortel voor het paard natuurlijk. Een opeenhoping van wortels in de keukenkast is verdacht, dus hebben wij recepten met wortel en winterpeen voor je verzameld waar je ze direct in kunt verwerken. En dat is ook nog goed voor je gezondheid, want wortels bevatten een schat aan vitaminen en mineralen. Met name vitamine A: goed voor je ogen, immuunsysteem en huid. Maar ook bijvoorbeeld vezels en anti-oxidanten (die vrije radicalen in je lichaam bestrijden die o.a. voor allerlei ziektes zorgen). Hieronder vind je 5 healthy wortel-recepten; op onze site staan meer gezonde recepten met wortel en (winter)peen.

1. Hutspot 2.0 – Kyra de Vreeze

Hutspot 2.0, met onder andere sinaasappelsap, tijm en pistachenootjes. Weer eens wat anders dan de standaard hutspot! En mocht dat nodig zijn: hij ondersteunt bij hormonale onbalans. Uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze.

Hutspot met ras el hanout, tijm en pistachenootjes - Gezond aan tafel - recept

2. Indiase wortelsoep – Anne Marie Reuzenaar

De lunch is hét moment om je dagelijkse hoeveelheid groente op te krikken. Maak bijvoorbeeld een keer per week een grote pan soep, vries hem in en je hebt elke dag een portie. Het recept voor deze Indiase wortelsoep komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van Anne Marie Reuzenaar.

Indiase wortelsoep - Gezond aan tafel - recept

3. Wortel walnoten cake – Niven Kunz

Het recept voor deze wortel walnoten cake komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.

Wortel walnoten cake (Niven Kunz) - Gezond aan tafel - recept

4. Wortel gember soep – Gwyneth Paltrow

Het recept voor deze wortel gember soep komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow. Aangenaam zoet door de langzaam gebakken ui en lekker fris door de flinke hoeveelheid verse gember. Je hoeft de wortels voor dit recept niet te schillen of te schrappen; boen gewoon even goed het vuil eraf.

Wortel gember soep - Gezond aan tafel - recept

5. Wortellinten met crispy kikkererwten en koriander – Ida de Haart (SLA)

Deze salade van wortellinten met feta, crispy kikkererwten & koriander komt uit het boek Sla Easy salades van Ida de Haart. Deze salade staat bol van de Arabische smaken en is aards, fris en pittig tegelijk. Ideaal voor warme zomeravonden op het balkon.

Wortellinten met feta, crispy kikkererwten en koriander - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.