5 x boeken over gezond eten met kinderen

Je hebt een gezin met (jonge) kinderen en wilt graag gezond eten. Met gezonde voeding geef je je kinderen een goede basis, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en goede eetgewoontes ontwikkelen voor later. Maar wat is nou precies gezond en hoe regel je dat (zeker als je ook nog werkt en geen uren de tijd hebt)? Soms zie je door de bomen het bos niet meer… Hier hebben we boeken voor je verzameld die je helpen gezonde keuzes te maken. Vol inspirerende informatie en recepten om (samen met je kind) praktische, gezonde maaltijden op tafel (en in lunchtrommels) te toveren.

1. Koken met Shane, voor kinderen en ouders

Shane Kluivert - Koken met ShaneAls Shane het kan, kan jij het ook! In zijn kookboek Koken met Shane beschrijft de 10-jarige voetballer (en kookgek) Shane Kluivert zijn 40 favoriete gerechten. Lekker, snel en stap-voor-stap: met dit boek gaat het jou en/of je kinderen zeker lukken om lekkere en gezonde gerechten op tafel te zetten.

€ 20

2. Gezonder met Viv, snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin

Gezonder met Viv - Vivian ReijsVivian Reijs ken je misschien als presentatrice, maar ze is ook orthomoleculair voedingscoach en hormoontherapeut. En ze heeft een kookboek geschreven: Gezonder met Viv, vol informatie om de leefstijl van jou en je gezin te verbeteren. De 80 recepten die ze beschrijft zijn makkelijk te maken en suiker-, tarwe- en koemelkvrij. Daarnaast bevat het boek veel adviezen over gezond eten voor je kinderen en tips voor moeders die willen afvallen.

€ 25

 

 

3. Jongleren met voeding, kleine en grote vragen over een leven lang gezond eten

Jongleren met voeding - Jaap Seidell, Jutka HalberstadtJaap Seidell en Jutka Halberstadt zijn wetenschappers (respectievelijk hoogleraar Voeding en Gezondheid en psycholoog-onderzoeker) en willen duidelijkheid scheppen in de voedselverwarring. Ook jij vraagt je vast vaak af: Wat is gezond, en wat niet? En: Moet ik hypes wel of niet volgen? In hun boek Jongleren met voeding geven ze antwoord op allerlei antwoorden over voeding, maar ook over gedrag en gezondheid. Niet alleen voor gezinnen met (jonge) kinderen, maar voor alle fases van het leven: van zwangerschap, maar ook voor baby’s, peuters, schoolkinderen, tieners en volwassenen.

€ 19,99

 

 

4. Super eten voor superkinderen, gezond eten met het hele gezin (minder suiker, meer smaak, meer plezier)

Super eten voor superkinderen - Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget SurteesWat moet je vandaag nou weer koken? Ook jij stelt jezelf die vraag vast weleens… Het liefst bereid je maaltijden waar je je kinderen gezond van kunt laten eten terwijl je zelf ook geniet. In hun boek Super eten voor superkinderen geven professor Tim Noakes, chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees meer dan 150 recepten, van ontbijt en meeneemlunches tot lekker gezonde toetjes en traktaties. En praktische én wetenschappelijk onderbouwde adviezen speciaal gericht op voeding voor kinderen. Echt een leuk boek om samen bewust en gezond te genieten!

€ 29,99

 

 

5. Super food voor familie en vrienden

Superfood voor familie en vrienden - Jamie OliverJamie Oliver is een voorvechter van gezond eten voor kinderen. Hij zet zich met name in voor gezonde lunches op scholen en voor minder suiker in frisdranken. In zijn boek Super food voor familie en vrienden deelt hij superveel superlekkere recepten en supergezonde recepten die makkelijk te maken zijn. Ook beschrijft Jamie keukenhacks: handige tips over dingen die je van tevoren kunt klaarmaken om achter de hand te hebben voor een makkelijke maaltijd. En je kunt meer lezen over gezonde voeding (onder andere zuivel, eiwitten en suiker passeren de revue), maar ook over koken voor de kids.

€ 29,99

 

Klik hier voor meer tips.