Harissakikkererwten met pompoen en granaatappel
Ingredienten voor 2 personen
- 1/2 flespompoen (500 g), geschild, pitten verwijderd, in blokjes van 2 x 2 cm
- 2 el olijfolie
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, geperst
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl harissa
- 1 blik van 400 g kikkererwten
- 200 ml hete groentebouillon
- Zout en zwarte peper
- Voor de tahindressing
- 2 el tahin
- Sap van ½ citroen
- Snufje zout
- 3 el water, om te verdunnen
- Voor erbij
- 2 el granaatappelpitjes
- 2 el fijngesneden peterselie
- 2 el geroosterde pijnboompitten
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor tot 190 °C.
- Leg de blokjes pompoen op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en bak 20 minuten in de oven.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op matig vuur en fruit de ui 10 minuten, tot hij glazig wordt.
- Roer de knoflook, tomatenpuree en harissa erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk de kikkererwten met vocht en al in de pan, gevolgd door de groentebouillon.
- Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zacht koken.
- Roer de ingrediënten voor de tahindressing door elkaar tot de saus van de lepel druipt en sprenkel de dressing over de kikkererwten.
- Schep de pompoenblokjes erop. Garneer met granaatappelpitjes, peterselie en pijnboompitten en neem er wat lekker brood bij!
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Ruim 100 eenvoudige recepten vol plantaardige ingrediënten die weinig inspanning vereisen maar groots zijn in smaak. Dat is het eerste kookboek van Natalia Rudin: Cooking Fast and Slow. Natalia Rudin is geliefd om haar snelle en heerlijke recepten, die ze na een lange werkdag in elkaar draait. Daarmee heeft ze een indrukwekkend kookboek samengesteld, vol met haar (voornamelijk) plantaardige recepten voor overheerlijk comfortfood.
De auteur schrijft over dit recept: “Harissa is ook zo’n ingrediënt dat fantastisch is om altijd op voorraad te hebben, want je hebt maar heel weinig nodig om veel smaak te krijgen. De pasta past prachtig bij groenten als bloemkool, zoete aardappel, paddenstoelen, aubergine en flespompoen, die ik hier gebruik. Wat tahin erover is bijna verplicht bij alles met harissa; het romige complementeert de pittige harissa perfect.”
Beeldcredits: Issy Croker
Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔