Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Runderschenkel met mosterd en worteltjes (Jamie Oliver)

Runderschenkel met mosterd en worteltjes (Jamie Oliver)

3 / 5. 2

Ingrediënten runderschenkel met mosterd en worteltjes (Jamie Oliver)

  • 900 g runderschenkel, zonder bot (vraag het bot er wel apart bij)
  • 500 g worteltjes
  • 2 uien
  • 120 ml worcestersaus
  • 2 volle tl grove mosterd

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C (gasovenstand 3). Zet een grote braadpan en een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Snijd de runderschenkel in blokjes van 5 cm, schep ze om met een flinke snuf zeezout en zwarte peper en bak ze samen met het bot 8 minuten in de droge koekenpan.
  • Was de worteltjes, maak ze schoon, snijd ze in stukjes van 5 cm en doe ze met 1 eetlepel olijfolie in de braadpan. Pel de uien, snijd ze in kwarten, trek de laagjes los en strooi ze al roerend bij de worteltjes in de pan. Kieper de blokjes vlees wanneer ze mooi bruin zijn in de braadpan, roer de worcestersaus en mosterd erdoor en giet er 800 ml kokend water uit de ketel bij.
  • Leg een deksel op de pan en zet hem 4 uur in de oven, of tot het vlees supermals is. Maak de stoof zo nodig aan met een scheutje water, proef, voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en schep de kommen vol.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij?

Het recept voor deze runderschenkel met mosterd en worteltjes komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

Inkijkexemplaar van



5 ingrediënten

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
  • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
  • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔