Spaans geroosterd brood met tomatenjam

Spaans geroosterd brood met tomatenjam - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 4 trostomaten, gewassen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 4 sneetjes zuurdesembrood of volkorenbrood
  • Optioneel: schoongemaakt teentje knoflook, 2 el extra vergine olijfolie, 2 takjes basilicum, fijngesneden

Verder nodig

  • broodrooster

Zo maak je het

  1. Snijd de tomaten in stukjes. Verwarm de olie in een kleine koekenpan en fruit hier de knoflook in, voeg de tomaten toe en laat even goed doorwarmen.
  2. Rooster ondertussen het brood in de broodrooster goudbruin en krokant. Als je een pittige variant wilt, strijk je het warme brood in met een teentje knoflook.
  3. Schenk de olijfolie over het brood. Schep de tomaat erop. Verdeel het brood over vier bordjes. Strooi de basilicum eroverheen.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Dit recept voor Spaans geroosterd brood met tomatenjam komt uit het I’M Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman.

Over dit recept in het boek: “Tomaten bevatten lycopeen, dit stofje beschermt je huid tegen uv-schade zoals verbranding en veroudering. En als je de tomaten verwarmt, kun je de lycopeen zelfs veel beter opnemen. Jodium in volkorenbrood heb je nodig voor het optimaal functioneren van je schildklier. Volkorenbrood zorgt ervoor dat je beter moet kauwen en daardoor sneller verzadiging voelt.”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: