Tussendoortje

Bijgerecht
Tropische fruitsalade - Gezond aan tafel - recept
Tropische fruitsalade

Het recept voor deze tropische fruitsalade komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Naar recept
Ontbijt
Home made granola - Gezond aan tafel - recept
Home made granola

Het recept voor deze home made granola komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentetaartje met prei, zoete aardappel en knolselderij - Gezond aan tafel - recept
Kidsproof Recept: Groentetaartje met prei, zoete aardappel en knolselderij

Het recept voor dit groentetaartje met prei, zoete aardappel en knolselderij komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Naar recept
Tussendoortje
Avocadonuggets met kokosjasje - Gezond aan tafel - recept
Avocadonuggets met kokosjasje

Het recept voor deze avocadonuggets met kokosjasje komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden - Gezond aan tafel - recept
Pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden

Het recept voor deze pizza met zelfgeplukte bloemen en kruiden komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze pizza is één groot into the wild kruidenfeest. Het enige onderdeel dat vaststaat, is de bodem; de rest is aan jou. Ik...

Naar recept
Tussendoortje
Indian Summer Cake met bramen en tijm - Gezond aan tafel - recept
Indian summer cake met bramen en tijm

Het recept voor deze Indian summer cake met bramen en tijm komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Tijdens Indian summers bieden bramenstruiken in volle glorie hun vruchten aan. Als voorbereiding op de koude maanden, uiteraard, want bramen zitten boordevol...

Naar recept
Tussendoortje
Krab met rauwe artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Krab met rauwe artisjoksalade

Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”

Naar recept
Nagerecht
Flowerpower-ijs - Gezond aan tafel - recept
Flowerpower-ijs

Het recept voor dit flowerpower-ijs komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een zwoele zomeravond, de aromatische geur van bloemen nog in de lucht, voeten omhoog en een schaaltje van dit heerlijke ijs: mijn idee van de echte zomer! Drink...

Naar recept
Tussendoortje
Bruschetta met mozzarella en spinazie - Gezond aan tafel - recept
Bruschetta met mozzarella en spinazie

Het recept voor deze bruschetta met mozzarella en spinazie komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “In onze privé-eetzaal in het River Cafe serveren we antipasti op grote borden die dan...

Naar recept
Tussendoortje
Havermoutkoekjes met aardbei - Gezond aan tafel - recept
Havermoutkoekjes met aardbei

Het recept voor deze havermoutkoekjes met aardbei komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Per portie (1 stuk): 176 calorieën, 4 g vet ( 1 g verzadigd vet), 0 mg cholesterol, 36 g koolhydraten, 2 g eiwit, 4 g vezels

Naar recept
Ontbijt
Smoothie van aardbei, grapefruit en gember - Gezond aan tafel - recept
Smoothie van aardbei, grapefruit en gember

Het recept voor deze smoothie van aardbei, grapefruit en gember komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Je hoeft niet bezig te zijn met een detox om van deze toppers te kunnen genieten; drink er eentje als je wat moe bent (of je energie op peil wilt houden).”

Naar recept