Tonijn kommetjes
Ingredienten voor voor 12 porties personen
- 4 el gesmolten boter
- 2 blikjes (à 170 g) tonijn in water, afgegoten
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
- 2 el fijngehakte verse koriander
- 300 g gekookte en geprakte zoete aardappel
- ½ tl citroenrasp
- 2 grote eieren
- Beetje zout, voor de smaak
Verder nodig
- muffinplaat met 12 holtes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet 12 holtes van een muffinplaat in met de helft van de gesmolten boter.
- Meng de overige ingrediënten in een kom en voeg een beetje zout toe. Schenk de resterende gesmolten boter bij het mengsel.
- Verdeel het mengsel over de muffinholtes en plat de bovenkant met de achterkant van een lepel iets af.
- Bak het beslag in 25 minuten goudbruin en knapperig.
- Serveer de tonijnkommetjes met een simpele salade van komkommer, tomaat en avocado, en een beetje crème fraîche.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Tonijn in blik is superhandig om op voorraad te hebben zodat je dit soort heerlijke hapjes snel op tafel kunt toveren.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze tonijn kommetjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van onder andere hoogleraar Tim Noakes.
Over het recept, uit het hoofdstuk Powerpeuters, in het boek: “Deze kleintjes zijn een makkie, vooral als je een restje zoete aardappel hebt. Wij hebben ze met lenteui en citroenrasp gemengd, maar je kunt je uitleven met fijngesneden groenten of andere kruiden. Geserveerd met grof gesneden groenten of een salade vormen ze een perfecte lunch.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: