Speltpasta met boerenkoolpesto
Ingredienten voor 4 personen
- 4 el boerenkoolpesto (zie recept hieronder)
- 100 g verse boerenkool
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 500 g cherrytomaatjes
- 400 g speltpasta
- Scheut olijfolie
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- 2 el pijnboompitten, geroosterd
- Stuk pecorino romano, om te raspen
- Boerenkoolpesto (voor 1 potje van 250 ml)
- 100 g boerenkool, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, gepeld
- 50 g pijnboompitten, geroosterde
- 120 ml olijfolie
- 2 el citroensap
- 75 g pecorino romano, geraspt
- Zeezout
Verder nodig
- Vijzel of keukenmachine
- Wok of grote pan
Zo maak je het
- BOERENKOOLPESTO | Maak in een vijzel of keukenmachine de boerenkool, knoflook en pijnboompitten fijn. Roer er langzaam de olijfolie en het citroensap door. Voeg de geraspte pecorino romano toe en naar smaak zeezout. Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.
- Maak de boerenkoolpesto (zie hierboven). Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
- Kook de pasta gaar en giet af.
- Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Roer de boerenkool erdoor en roerbak circa 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met zeezout en flink wat zwarte peper.
- Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten. Garneer met de pijnboompitten. Geef er de geraspte pecorino romano bij.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Suikervrij | Tarwevrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze speltpasta met boerenkoolpesto komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: