Vis

Hoofdgerecht
Zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille - Gezond aan tafel - recept
Zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille

Het recept voor deze zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw...

Naar recept
Lunch
Zalm & komkommer met misodressing - Gezond aan tafel - recept
Zalm & komkommer met misodressing

Het recept voor deze zalm & komkommer met misodressing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Makreel mousse met verse bieslook - Gezond aan tafel - recept
Makreel mousse met verse bieslook

Het recept voor deze makreel mousse met verse bieslook komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers...

Naar recept
Hoofdgerecht
Linzensalade met zalm en dragon - Gezond aan tafel - recept
Linzensalade met zalm en dragon

Het recept voor deze linzensalade met zalm en dragon komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Tussendoortje
Viskoekjes met peterselie - Gezond aan tafel - recept
Viskoekjes met peterselie

Het recept voor deze viskoekjes met peterselie komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven - Gezond aan tafel - recept
Kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven

Het recept voor deze kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. In Fit in 15 laat hij je zien hoe je met een kwartiertje koken en een kwartiertje sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek van de succesvolle bodycoach bevat...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaten - Gezond aan tafel - recept
Gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaatjes

Deze gevulde courgette met ansjovis en zongedroogde tomaatjes komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Vispastei van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Vispastei van Jamie Oliver

Het recept voor deze vispastei van Jamie Oliver, met luxe vis, romige proseccosaus & red leicesterpuree, komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek. Over dit recept schrijft hij: “In Engeland wordt tijdens de kerstdagen, als het weer niet te ruig is om de zee op te gaan, vaak de meest waanzinnige vis aan land gebracht. Dit gerecht is een eerbetoon aan alle...

Naar recept
Hoofdgerecht
Snapper van de barbecue - Gezond aan tafel - recept
Snapper van de barbecue met citroengras sambal

Het recept voor deze snapper van de barbecue met citroengras sambal komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Over dit recept schrijft hij: “Indonesische sambal met citroengras en chilipeper is lang niet zo zoet als deze Vietnamese versie. Eerlijk gezegd is dit een van de lekkerste chilipasta’s die ik...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalm en garnalen taart van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Zalm en garnalen taart van Jamie Oliver

Het recept voor deze zalm en garnalen taart van Jamie Oliver, met zoete aardappel en aardappelpuree, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Zalm en garnalen bevatten superveel vitamine B12, die onze hersenen gezond houdt, zodat we helder kunnen denken. Zalm zit bovendien tjokvol gezonde vetten.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Forelsalade van Jamie Oliver, met krieltjes, bietjes en zachtgekookt ei - Gezond aan tafel - recept
Forelsalade van Jamie Oliver, met krieltjes, bietjes en ei

Het recept voor deze forelsalade van Jamie Oliver, met krieltjes, bietjes en zachtgekookt ei, komt uit het boek Super food voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Forel is een briljante bron van eiwitten, die nodig zijn voor herstel en ontwikkeling van spieren. De vitamine D laat de spieren beter presteren – een ideale maaltijd voor sporters dus!”   Wil...

Naar recept