Vis

Tussendoortje
Crostini met schelvis lever rillettes - Gezond aan tafel - recept
Crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer

Dit recept voor crostini met schelvis lever rillettes en zoetzure komkommer komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over schelvislever schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Schelvislever is niet alleen lustopwekkend en lekker, maar ook goedkoop en voedzaam. […] De gare lever is direct verwerkbaar en zit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis gnocchi en salie - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis gnocchi en salie

Dit recept voor ansjovis gnocchi en salie komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Ansjovis taartje pissaladière - Gezond aan tafel - recept
Ansjovis taartje (pissaladière)

Het recept voor dit ansjovis taartje (pissaladière) komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over ansjovis schrijft Bart van Olphen in zijn boek: “Ingeblikte ansjovis is vooral geschikt om gerechten een stevige smaakoppepper te geven. Ansjovis kort in melk, wijn of water weken vergroot de culinaire mogelijkheden van...

Naar recept
Voorgerecht
Aardappel prei soep met rode zalm - Gezond aan tafel - recept
Aardappel prei soep met zalm

Het recept voor deze aardappel prei soep met zalm komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over zalm uit blik, gebruikt in deze aardappel prei soep, schrijft Bart van Olphen: “De meeste ingeblikte zalm is wild en afkomstig uit de kustwateren en rivieren van Alaska. Deze zeeën en...

Naar recept
Voorgerecht
Couscous salade met tonijn en groene kruiden - Gezond aan tafel - recept
Couscous salade met tonijn en kruiden

Het recept voor deze heerlijke couscous salade met tonijn en kruiden komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft hij onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder plekken in...

Naar recept
Expert
Gebakken zalm met citroen, spek en tomaat - Gezond aan tafel - recept
Gebakken zalm met citroen, spek en tomaat

Dit recept voor gebakken zalm met citroen, spek en tomaat komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Uit het boek: “Aan een gegrilde moot vis hoef je verder niet zoveel toe te voegen. Als de vis maar vers is. Geef er vooral niet al te sterke smaakmakers bij, anders proef je...

Naar recept
Lunch
Haringsalade - Gezond aan tafel - recept
Haringsalade met bieten en appel

Het recept voor deze haringsalade komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. De salade bevat fosfor. Daarover schrijven ze: “Fosfor is een mineraal dat net als calcium belangrijk is voor het behoud van sterke botten en tanden. Fosfor speelt ook een rol bij de stofwisseling in je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalm kroketten - Gezond aan tafel - recept
Zalm kroketten

Op zoek naar een lekker recept dat het goed doet bij kinderen? Probeer deze zalm kroketten eens, heerlijk op smaak gebracht met onder andere Provençaalse kruiden. Het recept komt uit het Broodbuik 30-minuten (of minder) kookboek. Over dit recept, uit het boek: “De levendige smaken van Provençaalse kruiden brengen eenvoudige zalm uit blik tot leven in deze vernieuwde versie van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Tonijnsteak met sesam en groente uit de wok

Het recept voor deze tonijnsteak met sesam en groente (o.a. asperges en spinazie) uit de wok komt uit Het snelle Paleo kookboek van Daniel Green. Hij schrijft over dit recept: “Sesam met tonijn is een klassieke smaakcombinatie waar ik keer op keer op terugval. Ik houd ook van sesamolie. De smaak is zo sterk en overheersend dat je er maar...

Naar recept