Salades
Libanese salade
Het recept voor deze Libanese salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Het is een levendige, kleurrijke en aromatische salade die uitstekend als bijgerecht bij barbecuegerechten past. Een bron van vitamine C, folaat, peulvruchten en polyfenolen!
Lees meerGekruide kipsalade (Het anti-diabetes programma)
Het recept voor deze gekruide kipsalade komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche. Lekker als lunchgerecht, met rauwkost naar keuze (of ’s winters groentesoep zonder aardappel of ’s zomers gazpacho) en kwark met ongezoete cacaopoeder (recepten in het boek). Het anti-diabetesprogramma is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerd programma van 8 weken waarin je je gezondheid verbetert en...
Naar receptWatermeloen salade met feta en munt
Deze watermeloen salade met feta en munt komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. De salade komt uit het hoofdstuk ‘Lunch & salades’. Daarover schrijven ze: “Midden op de dag nemen we een pauze, het is tijd om te eten. De een luncht altijd op een vast...
Naar receptThaise noedelsalade met pindasaus (Broodbuik)
Het recept voor deze Thaise noedelsalade met pindasaus komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. William Davis is een cardioloog die hartziekten wil voorkomen. Hij verdiepte zich in de gevaren van tarwe en gluten voor onze gezondheid en schreef daarover de bestseller Broodbuik. Het Broodbuik kookboek is daarop een echte aanvulling, met ruim 150 glutenvrije en tarwevrije recepten. Een...
Naar receptAardappelsalade met courgettesalade
Het recept voor deze aardappelsalade met courgettesalade komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer, expert op het gebied van groen, bewust leven en genieten. Bij dit recept schrijft Lisette: “Aardappelsalade herinnert me aan mijn trip naar Florida, waar ik mijn toenmalige vriendje ging opzoeken. Ik at mijn buikje rond aan potato salads. Thuis verlangde ik terug naar dit zonnige...
Naar receptBulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache
Het recept voor deze bulghursalade met granaatappelmelasse, pompoen & pistache komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Weer eentje in de serie ‘heerlijke bulghursalades’. Deze is aards, kruidig en fris en een ideale dooreetsalade. Eigenlijk heb je verder niets nodig. Hij doet het wederom goed als pronkstuk op...
Naar receptSalade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto
Het recept voor deze salade met geroosterde perzik, pecannoten en prosciutto komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptIn ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus)
Het recept voor deze in ovis hapalis (eieren in pijnboompittensaus) komt uit het boek Bijbels Culinair van Han Wilmink. In Bijbels Culinair tref je twaalf hoofdstukken aan die gelinkt zijn aan een bepaalde periode uit de Bijbel (zoals Uittocht en Pesach, Aan tafel bij Prediker, Chanoeka, kerstdiner enz.). Naast allerlei wetenswaardigheden over de tijd en informatie over diverse producten krijg...
Naar receptAndijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus
Het recept voor deze andijviesalade met een lauwwarme ei-mosterd-spekjessaus komt uit het boek De smaak van de Amish van kookdominee Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt hij onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Over dit recept schrijft hij: “Endive verwerkt in een salade is bij de Amish (en in de VS) lang niet zo...
Naar receptColeslaw (koolsalade)
Het recept voor deze coleslaw komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. In De smaak van de Amish duikt kookdominee Han Wilmink onder in de fascinerende wereld van de Amish in Amerika. Een leven dicht bij de natuur zonder inmenging van buitenaf. Wilmink loopt mee met de Amish op de boerderij en bezoekt een markt,...
Naar receptRadijsjessalade
Het recept voor deze radijsjessalade komt uit het boek De smaak van de Amish van Han Wilmink. Over dit recept schrijft hij: “Radijsjes zo uit de grond smaken het lekkerst in de lente en de vroege zomer. Radijsjes uit de supermarkt smaken duidelijk minder dan die uit eigen moestuin. Het volgende recept is een favoriete salade van de al eerder...
Naar recept