Salades

Lunch
Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel

Dit recept voor quinoasalade met kruiden, zeekraal en granaatappel komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over het eten van zeekraal schrijft ze in haar boek: “Zeekraal is in Nederland de bekendste zeegroente. Je kunt het bij de visboer kopen, maar ook steeds vaker bij de supermarkt. Het is te koop van...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino - Gezond aan tafel - recept
Salade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino

Deze salade van veldsla met gerookt buikspek, ei & pecorino komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen - Gezond aan tafel - recept
Salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen

Deze salade van snijbiet met gerookte zalm, avocado & kiemen komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade van andijvie met gerookte forel & linzen - Gezond aan tafel - recept
Salade van andijvie met gerookte forel & linzen

Deze salade van andijvie met gerookte forel & linzen komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten....

Naar recept
Hoofdgerecht
Spinazie salade met Thaise zoeteaardappelburgertjes - Gezond aan tafel - recept
Spinazie salade met Thaise zoeteaardappelburgertjes

Deze spinazie salade met Thaise zoeteaardappelburgertjes komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live!...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade 'vegan greens' - Gezond aan tafel - recept
Salade ‘vegan greens’

Deze salade ‘vegan greens’ komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Dit kookboek van saladbar SLA staat vol gezonde, groene en verantwoorde recepten. SLA laat zien dat gezond en verantwoord vooral ook geweldig lekker is. Suikervrij, tarwevrij en koemelkvrij, voor elke dag. Het bevat salades en dressings, goed zoet, soep, juices en hummusrecepten. Eat, share, live! Over het...

Naar recept
Hoofdgerecht
Salade met peultjes, asperges, ei en spek - Gezond aan tafel - recept
Salade met peultjes, asperges, ei en spek

Het recept voor deze salade met peultjes, asperges, ei en spek komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Peultjes laat je groeien tegen gaas. Het is een klimplant en ze bloeien prachtig. Ze zijn lekker zoet van smaak.”   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten...

Naar recept
Hoofdgerecht
Linzensalade met zalm en dragon - Gezond aan tafel - recept
Linzensalade met zalm en dragon

Het recept voor deze linzensalade met zalm en dragon komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Bijgerecht
Sla met sjalotje, tomaat en eieren - Gezond aan tafel - recept
Sla met sjalotje, tomaat en eieren

Het recept voor deze sla met sjalotje, tomaat en eieren komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Couscous salade met komkommer, paprika en koriander - Gezond aan tafel - recept
Couscous salade met komkommer, paprika en koriander

Het recept voor deze couscous salade met komkommer, paprika en koriander komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Zomer, schrijft Manja: “Maak de salade 2 uur van tevoren, zodat de couscous zich kan wentelen in de smaak van de groente en koriander.” Wil je wekelijks gratis gezonde recepten...

Naar recept
Bijgerecht
Knapperige drie kleuren salade - Gezond aan tafel - recept
Knapperige drie kleuren salade

Het recept voor deze knapperige drie kleuren salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Dit alternatief voor de traditionele sla met mayonaise zit vol met knapperige, in reepjes gescheurde groenten. De salade kan een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Een bron van vitamine...

Naar recept