Soort gerecht

Hoofdgerecht
Ratatouille met gerookte paling - recept - Gezond aan tafel
Ratatouille met gerookte paling

Dit recept voor ratatouille met gerookte paling komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft! Over dit recept schrijft Mounir:...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevuld Turks brood - Gezond aan tafel - recept
Gevuld Turks brood

Dit recept voor gevuld Turks brood komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft! Over dit recept schrijft Mounir: ‘Bij...

Naar recept
Hoofdgerecht
Falafelwafel met rode-bietensalade - recept - Gezond aan tafel
Falafelwafel met rode-bietensalade

Dit recept voor een falafelwafel met rode-bietensalade komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft! Over dit recept schrijft Mounir:...

Naar recept
Hoofdgerecht
Risotto met Porcini en gerookte makreel - recept - Gezond aan tafel
Risotto met porcini en gerookte makreel

Dit recept voor risotto met porcini en gerookte makreel komt uit het kookboek Buiten eten met Pieter Kok. Pieter Kok is een echte thuiskok en radioman, vroegere sidekick van Gerard Ekdom, en kookte bij RTL4’s Koffietijd en FoodFirst Network. Tegenwoordig presenteert hij de ochtendshow van NH Radio. Met zijn boek inspireert hij je met de lekkerste zomerrecepten voor buiten. Over...

Naar recept
Tussendoortje
Mueslibrood - recept - Gezond aan tafel
Mueslibrood

Het recept voor dit mueslibrood komt uit Het Nederlands Bakboek van food schrijver en auteur Gaitri Pagrach-Chandra. Dit Kookboek van het Jaar (2012) bevat heerlijke klassieke Nederlandse bakrecepten en mooie historische verhalen om trots op te zijn. Over dit recept in het boek: ‘Tradities worden continu geboren. Ze hoeven niet altijd eeuwenoud te zijn, of doordrenkt met een oud-Hollands aroma....

Naar recept
Tussendoortje
Appeltaartjes met vanille, tijm en Griekse yoghurt - Gezond aan tafel - recept
Appeltaartjes met vanille, tijm en Griekse yoghurt

Dit recept voor appeltaartjes met vanille, tijm en Griekse yoghurt komt uit het boek Heel Holland Bakt Appeltaart. Over het recept in het boek: ‘Onverwacht gasten of spontane zoete trek? Dan is dit recept een topper. Een paar appels heb je meestal wel in huis en tortillawraps zijn altijd handig om op voorraad te hebben. Tijm staat in de tuin...

Naar recept
Hoofdgerecht
Auberginepizzaatjes - Gezond aan tafel - recept
Auberginepizzaatjes

Het recept voor deze auberginepizzaatjes komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “Met weinig moeite maak je van een plak aubergine een plaatje!”   Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je gratis aan en ontvang direct het eerste weekmenu! Schrijf je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde flespompoen - Gezond aan tafel - recept
Gevulde flespompoen

Het recept voor deze gevulde flespompoen komt uit het kookboek De nieuwe winterkeuken van Colette Dike, bekend van onder andere het platform FoodDeco. Over het recept in het boek: “De zoete, nootachtige smaak van pompoen is mooi in combinatie met het zoute van de feta. De knapperige linzen geven dit gerecht een lekkere crunch. Serveer deze pompoen zo in de...

Naar recept
Hoofdgerecht
tajine met dorade - Gezond aan tafel - recept
Tajine met dorade

Dit recept voor deze tajine met dorade komt uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek van de zusjes Najat en Nadia Yachou, op social media bekend als de Kookmutsjes. Het boek bevat 80 nieuwe stap-voor-staprecepten uit de lekkerste keukens. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties met de Hollandse pot.

Naar recept
Tussendoortje
Maanzaad-citroenyoghurtcake - Gezond aan tafel - recept
Maanzaad-citroenyoghurtcake

Het recept voor deze maanzaad-citroenyoghurtcake komt uit het kookboek Taart ende Koeck van Maartje Borst, eigenaar van de vegan lunchspot Koffie ende Koeck in Amsterdam. Taart ende Koeck is een inspirerend bakboek met heerlijke recepten voor 100% vegan taarten, cakes en koekjes met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Over dit recept in het boek: “Deze cake is perfect om te...

Naar recept
Hoofdgerecht
Zalmpakketjes uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Zalmpakketjes uit de oven

Het recept voor deze zalmpakketjes uit de oven (in kokosmelk gegaarde zalm, verpakt in aluminiumfolie) komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Misschien niet zo...

Naar recept