Soort gerecht
Bissara
Het recept voor deze bissara komt uit het kookboek NAJAT van topchef Najat Kaanache. Ze werkte bij de beste sterrenrestaurants ter wereld, waaronder El Bulli en Noma, en heeft nu haar eigen restaurant, NUR, in de medina van Fez. Over dit recept schrijft ze: “Op de bissara leggen we een stukje visfilet en een saffraantuile en tot slot garneren we...
Naar receptGevulde pasta met pesto en spinazie
Het recept voor deze gevulde pasta met pesto en spinazie komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life. Over het recept in het boek: “Pastaschelpen kun je los eten, het kan… Maar ik zou het niet doen. Wat ik wel zou doen? Ze vullen! Met pesto, kaassaus en nog veel meer lekkers.”
Naar receptBloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien
Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...
Naar receptGevulde aubergines met amandelen & peterselie
Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...
Naar receptMet cassis & laurier gebakken peren & bramen
Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...
Naar receptKip met feta, dille, citroen & harissayoghurt
Het recept voor deze kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Alle gerechten in dit hoofdstuk zijn gemaakt met kippendijen, want ik ben er schaamteloos gek op. Ze zijn sappig – zo veel lekkerder dan kipfilet, die kan uitdrogen terwijl dat met kippendijen eigenlijk bijna nooit gebeurt...
Naar receptGriekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille
Het recept voor deze Griekse hartige taart met courgette, polenta, feta & dille komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Dit gerecht is gebaseerd op een Grieks gerecht dat erg veelbelovend klonk, maar ik moest het vele malen bereiden voordat het de bijbehorende zachtheid kreeg in plaats van dat het op een in de...
Naar receptWitlofsalade met stilton & ingemaakte peren
Het recept voor deze witlofsalade met stilton & ingemaakte peren komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Ingemaakte peren zijn een van de dingen die niet mogen ontbreken in mijn wintervoorraadkast. Maak ze een paar dagen van tevoren, als dat kan. Ze maken het simpelste kaasplankje heel bijzonder...
Naar receptPasta met gehaktballetjes in tomatensaus
Dit recept voor pasta met gehaktballetjes in tomatensaus komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 jaar en ouder.
Naar receptGroentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)
Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...
Naar receptPompoen & mais
Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.
Naar recept