Chocolade-ijsjes

Chocolade-ijsjes - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 400 ml kokosroom
  • 2 el cashewpasta
  • 1 el agavesiroop
  • 2 rijpe bananen, in plakjes, bevroren
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ tl zeezout
  • Topping
  • Pure chocolade (80% cacao)
  • Cacaonibs
  • Amandelschaafsel
  • Kokosschaafsel
  • Pistachenoten (gehakt)
  • Zeezout
  • Chilivlokken
  • Hennepzaad en/of gevriesdroogde frambozen (verpulverd)

Verder nodig

  • keukenmachine (of blender)
  • 4 ijslollyvormpjes
  • 4 houten ijslollystokjes

Zo maak je het

  1. 1. Doe de kokosroom, de cashewpasta, de agavesiroop, de banaan, het vanille-extract en het zout in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
  2. Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijslollyvormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur opstijven.
  3. Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie.
  4. Haal de ijsjes uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met toppings naar keuze en laat de chocolade hard worden.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze chocolade-ijsjes komt uit het kookboek Easy Vegan Feelgood van Living the Green Life.

Over het recept in het boek: “Party on a stick! We hebben het natuurlijk over de chocolate popsicle. Dit superbekende ijsje is de perfecte afsluiter van elke dag. Normaal gesproken niet denderend goed voor je, maar daar hebben wij een gezonder alternatief voor gevonden. Genieten tot je een ons weegt dus!”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Easy Vegan Feelgood