Champignon hotdogs van Émilie Franzo

Champignon-hotdogs - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • GROENTE EN FRUIT
  • ½ rode paprika
  • 1 lente-uitjes
  • 2 rode uien
  • 8 grote kastanjechampignons
  • Een paar blaadjes bladpeterselie
  • VOORRAADKAST
  • 3 el olijfolie
  • 100 ml ahornsiroop + 1 el extra
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl ciderazijn
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 4 hotdogbroodjes
  • Zout
  • Peper
  • Mosterd

Zo maak je het

  1. Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lente-uitjes. Zet beide apart.
  2. Pel en snipper de rode uien. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui daarin 2 minuten. Voeg 100 ml ahornsiroop toe en laat de ui daarin 6 tot 8 minuten karamelliseren.
  3. Maak intussen de kastanjechampignons schoon en snijd ze in plakken. Meng in een kom de sojasaus, 1 eetlepel ahornsiroop, 2 eetlepels olijfolie, de ciderazijn en het gerookte-paprikapoeder. Hussel de champignons door dit sausje en bak ze dan 8 minuten in een koekenpan op matig-hoog vuur. Keer de champignons na 4 minuten om en schep de rest van het sausje erover.
  4. Leg de hotdogbroodjes 2 minuten onder de grill en verdeel er dan de gekaramelliseerde ui en de champignons en wat rode paprika en lente-uitjes over. Maak het af met wat zout en peper, wat mosterd en de grof gehakte bladpeterselie.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze champignon hotdogs komt uit het kookboek Snel klaar uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek
Snel Klaar