Ovengerechten
Vegetarische burgers met coleslaw & maïskolven
Het recept voor deze vegetarische burgers met coleslaw en maïskolven komt uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver.
Naar receptTonijn kommetjes
Het recept voor deze tonijn kommetjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van onder andere hoogleraar Tim Noakes. Over het recept, uit het hoofdstuk Powerpeuters, in het boek: “Deze kleintjes zijn een makkie, vooral als je een restje zoete aardappel hebt. Wij hebben ze met lenteui en citroenrasp gemengd, maar je kunt je uitleven met fijngesneden groenten of andere kruiden. Geserveerd...
Naar receptMuffins van zoete aardappel en vijfkruidenpoeder
Het recept voor deze muffins van zoete aardappel en vijfkruidenpoeder komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Bakken zonder gluten vergt wel wat van je. Toen we dit recept voor het eerst uitprobeerden kregen we muffins die te zwaar waren of een bizarre textuur hadden, maar ten slotte...
Naar receptOntbijtmuffin met amandelen en bosbessen
Het recept voor deze ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Deze heerlijke ontbijtmuffins maak je eenvoudig een dag van tevoren. Invriezen kan ook zodat je altijd wat op voorraad hebt. Natuurlijk ook lekker op andere momenten van de dag.”
Naar receptGeroosterde pastinaak met citroentijm
Het recept voor deze geroosterde pastinaak met citroentijm komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptGeroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas
Dit recept voor geroosterde bieten met balsamicoazijn en geitenkaas komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “De biet is bezig aan een ware revival. Hij wordt gebruikt om vis mee te kleuren en zelfs verwerkt in glazuur op een chocoladetaart. Maar niets gaat boven de pure...
Naar receptHartige notencrackers
Het recept voor deze hartige notencrackers komt uit het boek vegan. van Kyra de Vreeze (onder andere natuurgeneeskundig therapeut, body & mind chef, en plantaardige-receptontwikkelaar).
Naar receptBloemkoolpizza met tomaten en kaas van Marjolein Dubbers
Het recept voor deze bloemkoolpizza met tomaten, ui, artisjokhartjes en kaas van Marjolein Dubbers komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept schrijft Marjolein: “Ik heb al heel wat recepten ‘groenter’ gemaakt door zetmeel te vervangen door groenten. Dit is mijn favoriete pizzarecept met een bodem van bloemkool. Nee, hij smaakt absoluut niet naar bloemkool en ja,...
Naar receptZeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille
Het recept voor deze zeebaars uit de oven met prei, aardappels, raki & dille komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw...
Naar receptCitroentaart met lavendel
Het recept voor deze citroentaart met lavendel komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met Simpel inspireert...
Naar receptAubergines uit de oven met tomaten & saffraanroom
Het recept voor deze aubergines uit de oven met tomaten & saffraanroom komt uit het boek Simpel van Diana Henry. Over dit recept schrijft ze: “De combinatie van aubergines – een heel mediterrane groente – met room lijkt misschien vreemd maar levert een zacht en sensueel gerecht met een volle smaak op. Geef het als zodanig of bestrooi het met...
Naar recept