Ovengerechten

Hoofdgerecht
Teriyaki zalm met mango en bruine rijst van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Teriyaki zalm met mango en bruine rijst van Jamie Oliver

Dit recept voor teriyaki zalm van Jamie Oliver, met mango, bruine rijst en chili-komkommerpickle, komt uit het boek Superfood voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Ik gebruik hier mango in plaats van suiker om de teriyaki zijn onmiskenbare zoete smaak te geven. Maar de vrucht levert ook vitamine C, die de geest scherp houdt.”   Wil je wekelijks gratis...

Naar recept
Hoofdgerecht
Italiaanse superfood burgers van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Italiaanse superfood burgers van Jamie Oliver

Een echte klassieker, deze Italiaanse superfood burgers met balsamico-uitjes, mozzarella & koolsla. Het recept komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het geheim hier is het magere rundergehakt, dat net zoveel eiwitten bevat als het vettere spul, aangevuld met vezelrijke cannellinibonen. We doen er zelfs wat mozzarella bij!”

Naar recept
Hoofdgerecht
Pasta met kaas: slanke variant

Het recept voor deze slanke variant van pasta met kaas komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Pasta met kaas is het ultieme troostvoedsel. Het was geen optie om dit gerecht uit mijn dieet te schrappen, dus ik besloot van het begin af aan om een manier te bedenken waarop ik dat kon voorkomen. Mijn geheime wapen...

Naar recept
Ontbijt
Mexicaanse ontbijt tostada - Gezond aan tafel - recept
Mexicaanse ontbijt tostada

Het recept voor deze Mexicaanse ontbijt tostada komt uit het boek Skinny taste van auteur, fotograaf en receptontwikkelaar Gina Homolka (Skinnytaste.com). Ze schrijft erover: “Roerei van eiwitten met lente-uitjes op een knapperige tostada met gebakken bonen, gesmolten kaas, pico de gallo, jalapeñopeper en avocadoblokjes. Mag ik een ‘Olé!’ horen? Elke keer als ik mijn dag een beetje pittig wil beginnen,...

Naar recept
Ontbijt
Courgette bananen brood - Gezond aan tafel - recept
Courgette bananen brood

Het recept voor dit courgette bananen brood komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Over dit recept schrijft ze: “Ik vind dit heerlijk met een dikke laag amandelpasta en honing erop; dat is een zalig ontbijt of tussendoortje. Als dit in de oven staat, ruikt het in je keuken hemels naar vleugen vanille...

Naar recept
Hoofdgerecht
Polenta friet met bieten en bloemkool - Gezond aan tafel - recept
Polenta friet met bieten en bloemkool

Dit recept voor polenta friet met bieten en bloemkool komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad...

Naar recept
Lunch
Hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas

Het recept voor deze hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Venkel is een van de makkelijkste groenten om te verbouwen in de tuin. Het is een schitterend gezicht, wanneer je ’s ochtends...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza zelf maken met aubergine crème - Gezond aan tafel - recept
Pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat

Deze pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat is heerlijk zomers. Een fijn hoofdgerecht voor in het weekend! Het bereiden ervan kost wel meer tijd dan een kant-en-klaar pizza in de oven gooien, maar het is de moeite waard. Lekker met een biertje erbij (kijk hieronder voor de biertip)! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine...

Naar recept
Ontbijt
Eieren uit de oven met pimpernel - Gezond aan tafel - recept
Eieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie

Deze eieren uit de oven met pimpernel zijn een heerlijk lente-ontbijtje. Zie je jezelf al zitten in de eerste zonnestralen (binnen of misschien zelfs buiten) met dit heerlijke ovenschoteltje, geroosterd brood, wat versgeperste jus en een kopje koffie of thee? Wij wel! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine...

Naar recept
Ontbijt
Aardbeien loaf

Een heerlijk ontbijtrecept, deze aardbeien loaf. Gemaakt met de eerste geoogste lente-aardbeitjes uit je eigen moestuin! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Bij dit recept schrijven ze: “Maandag en dinsdag is Gartine gesloten. Wanneer we met vrienden en familie afspreken is dat...

Naar recept
Hoofdgerecht
Cacciatore van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Cacciatore van Jamie Oliver

Een eenpansgerecht betekent minder afwas! Dit sublieme eenpansgerecht, cacciatore van Jamie Oliver, bevat drie van de vijf dagelijks benodigde voedselgroepen. De kip levert de helft van de vitamine B12 die we nodig hebben om rode bloedlichaampjes aan te maken. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag.   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten!...

Naar recept