Ovengerechten
Teriyaki zalm met mango en bruine rijst van Jamie Oliver
Dit recept voor teriyaki zalm van Jamie Oliver, met mango, bruine rijst en chili-komkommerpickle, komt uit het boek Superfood voor familie en vrienden. Jamie schrijft erover: “Ik gebruik hier mango in plaats van suiker om de teriyaki zijn onmiskenbare zoete smaak te geven. Maar de vrucht levert ook vitamine C, die de geest scherp houdt.” Wil je wekelijks gratis...
Naar receptItaliaanse superfood burgers van Jamie Oliver
Een echte klassieker, deze Italiaanse superfood burgers met balsamico-uitjes, mozzarella & koolsla. Het recept komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Hij schrijft erover: “Het geheim hier is het magere rundergehakt, dat net zoveel eiwitten bevat als het vettere spul, aangevuld met vezelrijke cannellinibonen. We doen er zelfs wat mozzarella bij!”
Naar receptPasta met kaas: slanke variant
Het recept voor deze slanke variant van pasta met kaas komt uit het boek Skinny taste van Gina Homolka. Ze schrijft erover: “Pasta met kaas is het ultieme troostvoedsel. Het was geen optie om dit gerecht uit mijn dieet te schrappen, dus ik besloot van het begin af aan om een manier te bedenken waarop ik dat kon voorkomen. Mijn geheime wapen...
Naar receptMexicaanse ontbijt tostada
Het recept voor deze Mexicaanse ontbijt tostada komt uit het boek Skinny taste van auteur, fotograaf en receptontwikkelaar Gina Homolka (Skinnytaste.com). Ze schrijft erover: “Roerei van eiwitten met lente-uitjes op een knapperige tostada met gebakken bonen, gesmolten kaas, pico de gallo, jalapeñopeper en avocadoblokjes. Mag ik een ‘Olé!’ horen? Elke keer als ik mijn dag een beetje pittig wil beginnen,...
Naar receptCourgette bananen brood
Het recept voor dit courgette bananen brood komt uit het boek Deliciously Ella Elke Dag van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward). Over dit recept schrijft ze: “Ik vind dit heerlijk met een dikke laag amandelpasta en honing erop; dat is een zalig ontbijt of tussendoortje. Als dit in de oven staat, ruikt het in je keuken hemels naar vleugen vanille...
Naar receptPolenta friet met bieten en bloemkool
Dit recept voor polenta friet met bieten en bloemkool komt uit het boek Plant Power van Lisette Kreischer. Trendsetter Lisette Kreischer laat in Plant Power zien hoe je als vegan, vegatariër of flexitariër superfit en gezond kunt leven. Wat denk je van heerlijke shakes en smoothies als de beauty berry booze, of The Dutch Weed burger? Van cranberry’s en lijnzaad...
Naar receptHartige taart met venkel, komijn en geitenkaas
Het recept voor deze hartige taart met venkel, komijn en geitenkaas komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Over dit recept schrijven ze: “Venkel is een van de makkelijkste groenten om te verbouwen in de tuin. Het is een schitterend gezicht, wanneer je ’s ochtends...
Naar receptPizza met aubergine crème en geroosterde tomaat
Deze pizza met aubergine crème en geroosterde tomaat is heerlijk zomers. Een fijn hoofdgerecht voor in het weekend! Het bereiden ervan kost wel meer tijd dan een kant-en-klaar pizza in de oven gooien, maar het is de moeite waard. Lekker met een biertje erbij (kijk hieronder voor de biertip)! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine...
Naar receptEieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie
Deze eieren uit de oven met pimpernel zijn een heerlijk lente-ontbijtje. Zie je jezelf al zitten in de eerste zonnestralen (binnen of misschien zelfs buiten) met dit heerlijke ovenschoteltje, geroosterd brood, wat versgeperste jus en een kopje koffie of thee? Wij wel! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine...
Naar receptAardbeien loaf
Een heerlijk ontbijtrecept, deze aardbeien loaf. Gemaakt met de eerste geoogste lente-aardbeitjes uit je eigen moestuin! Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks). Bij dit recept schrijven ze: “Maandag en dinsdag is Gartine gesloten. Wanneer we met vrienden en familie afspreken is dat...
Naar receptCacciatore van Jamie Oliver
Een eenpansgerecht betekent minder afwas! Dit sublieme eenpansgerecht, cacciatore van Jamie Oliver, bevat drie van de vijf dagelijks benodigde voedselgroepen. De kip levert de helft van de vitamine B12 die we nodig hebben om rode bloedlichaampjes aan te maken. Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag. Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten!...
Naar recept