Avocado met gerookte zalmsnippers en ei
Ingredienten voor 4 personen
- 1 rijpe avocado’s
- 100 g gerookte zalmsnippers
- 4 kleine eieren
- 1 el vers bieslook
Verder nodig
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de pitten van de avocado, hol de vruchten een beetje uit en leg op de bolle kant in een ovenschaal.
- Verdeel de zalmsnippers over de avocadohelften en breek een eitje boven op de zalm. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in circa 10 minuten tot het eitje begint te stollen.
- Verdeel de avocado’s over 4 borden, snijd het bieslook fijn en strooi over het ei.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
- Maak het slanker door er geen brood bij te eten.
- Maak met de avocado die je eruit hebt geschept een snelle spread voor op een cracker (zie recept in het boek).
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze avocado met gerookte zalmsnippers en ei komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Een super makkelijk en heel gezond gerecht, dat er ook nog eens heel leuk uitziet. Dit is geschikt voor een zondagontbijtje, maar ook als lunch.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: