Nagerecht
Gratin van nectarines met pijnboompitten
Het recept voor deze gratin van nectarines met pijnboompitten komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptBlauwe bessen taartjes (Niven Kunz)
Het recept voor deze blauwe bessen taartjes komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz.
Naar receptGevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse
Het recept voor deze gevulde dadels met amandelspijs en granaatappelmelasse komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Verleidelijker dan dit krijg je het niet: een zoet afrodisiacum bij uitstek. De combinatie van granaatappelmelasse, rozenwater, oranjebloesemwater en amandelspijs is subliem.” Lekker bij de koffie of thee, maar ook als...
Naar receptAppel uit de oven
Het recept voor deze appel uit de oven komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.
Naar receptWortel walnoten cake (Niven Kunz)
Het recept voor deze wortel walnoten cake komt uit het boek Groente! van sterrenchef Niven Kunz. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptVlaflip met aardbeien
Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. Over dit recept in het boek: “Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties. Op die manier kunnen ze het verouderingsproces in het lichaam (en dus ook de hersenen) vertragen.”
Naar receptRabarber kruimel toetje
Het recept voor dit rabarber kruimel toetje komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten...
Naar receptRabarber compote met hangop
Dit recept voor deze rabarber compote met hangop komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van...
Naar receptIJs van banaan en amandelmelk
Dit recept voor ijs van banaan en amandelmelk komt uit het boek Fit in 15 van de Britse fitness coach, tv-presentator en auteur Joe Wicks. Over dit recept schrijft hij: “Ik ben dol op ijs, dus vond ik dat ik dit gezondere nepijsrecept met je moest delen. Voeg gerust ander bevroren fruit toe zoals aardbeien of frambozen voor een andere...
Naar receptZomerfruit gelei
Het recept voor deze zomerfruit gelei komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Een mooi dessert dat goed bij een ontspannen zomerlunch past, maar ook bij een meer formeel diner. Een bron van vitamine C en polyfenolen! Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde...
Naar receptChocolade sinaasappel mousse
Het recept voor deze chocolade sinaasappel mousse komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Dit recept is rijk van smaak en pure verwennerij. Met dank aan Gino D’Acampo. Een bron van vitamine B12, C, folaat, polyfenolen!
Naar recept