Drumsticks met perzik en gember

Drumsticks met perzik en gember - recept - Gezond aan tafel

Ingredienten voor 2 personen

Zo maak je het

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de drumsticks ermee in.
  2. Pel de ui en snijd hem in ringen. Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  3. Braad de drumsticks 10 minuten aan in een pan met een beetje boter; keer ze regelmatig om.
  4. Schil intussen de gember en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Voeg 200 ml water, de ui, de gember, de helft van de perzik en de helft van de rozijnen en de kaneel toe aan de kip en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken, 7 minuten met het deksel op de pan en de laatste 3 minuten zonder deksel.
  5. Breng intussen voor de couscous 220 ml water aan de kook in een waterkoker.
  6. Snijd de komkommer in blokjes en de spinazie en de peterselie fijn.
  7. Doe de couscous in een kom, giet het hete water over de couscous en wacht even. Maak de couscous los met een vork en voeg de olijfolie toe. Schep vervolgens de spinazie, komkommer, peterselie, resterende perzik en rozijnen door de couscous en voeg naar smaak zeezout toe.
  8. Serveer de couscous met de kipdrumsticks en de ‘jus’.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Gebruik de andere helft van de komkommer als tussendoortje of in een salade als lunch.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij?

Het recept voor deze drumsticks met perzik en gember komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven.

De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht: 810 kcal, 42 g eiwit, 32 g vet, 82 g koolhydraten, 12 g vezels.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu's