Bloemkool-kikkererwtencurry

Bloemkool-kikkererwtencurry - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 2 personen

  • 120 g zilvervliesrijst
  • 1 el olijfolie
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl kurkuma
  • Mespunt chilivlokken
  • 150 g tomatenblokjes uit blik
  • 200 ml zoutarme groentebouillon
  • 150 g bloemkool, in roosjes
  • 300 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 125 ml light kokosmelk
  • 30 g erwtjes uit de vriezer
  • Zeezout
  • Gemalen zwarte peper, naar smaak
  • 2 el fijngesneden verse koriander

Zo maak je het

  1. Breng de zilvervliesrijst met 300 ml water in een kleine pan op hoog vuur aan de kook, roer af en toe. Leg het deksel op de pan en zet het vuur middelhoog. Laat 20-25 minuten zacht koken of tot de rijst het water geabsorbeerd heeft en gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de rijst met het deksel op de pan 5 minuten rusten.
  2. Verhit intussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uisnippers, knoflook en geraspte gemberwortel 5 minuten of tot de ui zacht en glazig wordt, roer af en toe. Voeg korianderpoeder, komijnpoeder, garam masala, kurkuma en chilivlokken toe en bak 2-3 minuten mee tot ze beginnen te geuren. Roer af en toe.
  3. Roer de tomatenblokjes, bouillon, bloemkoolroosjes, kikkererwten, kokosmelk en erwtjes erdoor en breng op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur dan middelhoog en laat met het deksel op de pan 15 minuten zacht koken, roer af en toe.
  4. Haal het deksel van de pan en laat de saus 5 minuten inkoken tot deze wat dikker is, roer af en toe. Bestrooi als je dat wilt met zout en peper. Verdeel de rijst over twee diepe borden en schep de kikkererwtencurry erop. Bestrooi met koriander.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Tarwevrij | Vegetarisch?

Het recept voor deze pittige bloemkool-kikkererwtencurry komt uit het boek 28 dagen Bikini Body Guide van de Australische gezondheidscoach en fitness-instructrice Kayla Itsines. Houd je van pittig eten? Voeg dan wat extra chilipeper toe aan deze groentecurry.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: