Expert
American pancakes
Het recept voor deze american pancakes komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kent ze vast wel, die heerlijke, dikke, American pancakes. Prachtig om te zien maar ik had geen idee hoe ik ze zo fluffy (en vegan) kon krijgen. Vorig jaar...
Naar receptVegan smoothie met bieten en aardbeien
Het recept voor deze vegan smoothie met bieten en aardbeien komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Bieten in je smoothie lijkt misschien wat vreemd maar het is de perfecte manier om wat extra groente binnen te krijgen. Meng wel met de juiste,...
Naar receptVegan curry
Het recept voor deze vegan curry komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life. Ze schrijft erover in haar boek: “Curry kun je op heel veel verschillende manieren en met heel veel verschillende ingrediënten maken. In het begin hield ik me vast aan één recept, bang om iets fout te doen...
Naar receptGranola ontbijt taart
Het recept voor deze granola ontbijt taart komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen. Over dit recept schrijft Miljuschka: “Ik zou mezelf niet zijn als ik niet een taart had bedacht om mee te ontbijten. Eigenlijk is het gewoon gebakken granola samengeperst tot een korstdeeg. Yoghurt en vers fruit erop, klaar ben je. Begin de dag met een...
Naar receptGeitenyoghurt met bosvruchten en moerbeien
Dit recept voor geitenyoghurt met bosvruchten en moerbeien komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Over ontbijten schrijft ze: “Vind je het lastig om wat vroeger op te staan om een gezond en voedzaam ontbijt klaar te maken? Ik kan je vertellen dat die pakweg tien minuten eerder opstaan jou en je...
Naar receptGhee, ghi of geklaarde boter
Het recept voor deze ghee, ghi of geklaarde boter komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Naar receptGepofte amarant
Het recept voor deze gepofte amarant komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Amarant krijgt door het te poffen een nootachtige smaak. Het poffen van amarant gaat net als het maken van popcorn, maar omdat de korreltjes kleiner zijn, verbranden ze wel sneller. Doe geen deksel...
Naar receptGemberthee
Het ‘recept’ voor deze gemberthee komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Door het drinken van deze thee worden de darmen, nieren en huid gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.” Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔
Naar receptLuchtige tarwecrackers (Heel Holland Bakt)
Het recept voor deze luchtige tarwecrackers met zaden en pitten komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Deze crackers zijn niet supermoeilijk. Je moet het deeg wel mooi dun en gelijkmatig uitrollen. Je kunt ze uiteraard ook nog ietsje dunner (of dikker maken). Het snijden van het deeg in rechthoeken...
Naar receptHartige briochebroodjes (Heel Holland Bakt)
Het recept voor deze hartige briochebroodjes komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Deze broodjes zijn een luxueuze combinatie van twee favoriete Franse ontbijtbroden. Ze zijn rijk, boterachtig en verfijnd met een cakeachtig kruim onder een lichte, luchtige korst.” Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen?...
Naar receptEngels plattelandsbrood met speltmeel (Heel Holland Bakt)
Het recept voor dit Engels plattelandsbrood met speltmeel komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven. Over dit recept schrijft hij: “Het klassieke Engelse brood, maar dan net anders. Het speltmeel zorgt voor een ouderwetse smaak, maar als je wilt, kun je ook bloem gebruiken of 100 g speltmeel vervangen door volkorenmeel.” Wil je regelmatig...
Naar recept