Granola ontbijt taart
Ingredienten voor 4 personen
- DEEG
- 3 el kokosolie
- 50 ml ahornsiroop
- 150 g havervlokken
- 50 g geschaafde amandelen
- 50 g geraspt kokos
- 1 eiwit
- VULLING
- 300 g Turkse yoghurt
- 50 ml honing
- 1 limoen
- 1 mango, schoongemaakt
- 10 aardbeien
- 10 bramen
- 50 g rode bessen
- 4 vijgen
- 100 g blauwe bessen
- 100 g witte druiven
Verder nodig
- taartvorm met een losse bodem van 24 cm doorsnede
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Smelt de kokosolie met de ahomsiroop in een steelpan op laag vuur. Voeg de havervlokken, de amandelen en het kokos toe en roer door elkaar. Haal de pan van het vuur en schep het eiwit erdoor.
- Druk het deeg in de taartvorm, zet deze in het midden van de oven en bak de taartbodem in circa 20 minuten goudbruin. Laat vervolgens afkoelen.
- Roer intussen voor de vulling de yoghurt met de honing door elkaar. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit; roer beide door de yoghurt. Schep het yoghurtmengsel in de taartbodem.
- Maak al het fruit schoon en verdeel het over de taart.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze granola ontbijt taart komt uit het boek Lekker Miljuschka van Miljuschka Witzenhausen.
Over dit recept schrijft Miljuschka: “Ik zou mezelf niet zijn als ik niet een taart had bedacht om mee te ontbijten. Eigenlijk is het gewoon gebakken granola samengeperst tot een korstdeeg. Yoghurt en vers fruit erop, klaar ben je. Begin de dag met een feestje. “