American pancakes
Ingredienten voor 2 personen
- 400 g (glutenvrij) meel
- 2 el kokosbloesemsuiker
- 1 el bakpoeder
- 240 ml amandelmelk
- 2 el plantaardige olie
- Snuf zout
- 1 tl appelciderazijn
- 2 tl baking soda
- 2 el bakolie
- Topping
- Aardbeien
- Banaan
- 2 el ahornsiroop
Verder nodig
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten, behalve de appelciderazijn en baking soda, in een grote kom en roer door elkaar. Schep een theelepel baking soda op het beslag, gevolgd door de appelciderazijn. Het gaat bubbelen, niet schrikken, dit hoort! Roer daarna door de rest van het beslag.
- Verwarm de bakolie in de pan en schep twee eetlepels beslag in de pan. Bak twee minuten en draai daarna om, bak nog 1 minuut aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken op en versier met banaan en aardbei.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze american pancakes komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.
Ze schrijft erover in haar boek: “Je kent ze vast wel, die heerlijke, dikke, American pancakes. Prachtig om te zien maar ik had geen idee hoe ik ze zo fluffy (en vegan) kon krijgen. Vorig jaar heb ik ze gegeten in New York en meteen naar het geheime ingrediënt gevraagd. Wat blijkt? Het is een mix van baking soda en appelciderazijn. Vanaf nu allemaal aan de American pancakes dus!”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: