Expert
Maanzaad-citroenyoghurtcake
Het recept voor deze maanzaad-citroenyoghurtcake komt uit het kookboek Taart ende Koeck van Maartje Borst, eigenaar van de vegan lunchspot Koffie ende Koeck in Amsterdam. Taart ende Koeck is een inspirerend bakboek met heerlijke recepten voor 100% vegan taarten, cakes en koekjes met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Over dit recept in het boek: “Deze cake is perfect om te...
Naar receptZalmpakketjes uit de oven
Het recept voor deze zalmpakketjes uit de oven (in kokosmelk gegaarde zalm, verpakt in aluminiumfolie) komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Misschien niet zo...
Naar receptNo carb lasagne
Het recept voor deze no carb lasagne, een magere variant met gehakt, courgette, ricotta en mozzarella, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Dit gerecht...
Naar receptGnocchi-groenten traybake
Het recept voor deze gnocchi-groenten traybake, een Italiaanse ovenschotel met paprika, courgette, tomaatjes en gnocchi, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Over dit recept...
Naar receptSupersnelle tajine met witvis (Jamie Oliver)
Het recept voor deze supersnelle tajine met witvis, zoete kerstomaatjes, harissa, asperges en luchtige couscous komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je...
Naar receptSticky paprika met miso (Jamie Oliver)
Het recept voor deze sticky paprika met miso, tofu, ananas, mihoen & gekneusde wasabi-erwten komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.
Naar receptCrispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)
Het recept voor deze crispy zalmtaco’s met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.
Naar receptKeema pau
Dit recept voor keema pau komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Keema (het lamsgehakt) wordt goed gekruid, verrijkt met doperwten en geserveerd met pau (verse zachte broodjes). Voor ons is dit gerecht synoniem met veel plekken in Bombay: Olympia Coffee House en Café Paris aan Colaba Causeway, en Radio Restaurant achter...
Naar receptBoter-knoflookkrab
Dit recept voor boter-knoflookkrab komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Mahesh Lunch Home serveert een voortreffelijke versie van dit gerecht, al is die van Trishna beroemder. Die van ons is wat lichter en wordt gecombineerd met verse kruiden en groene chilipeper. Het is een simpel, maar overheerlijk gerecht – ideaal voor...
Naar receptKejriwal
Dit recept voor kejriwal komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in dit boek: ‘Eieren op toast met kaas met chilipeper is een favoriet van de Willingdon Club, de eerste in Bombay waar Indiërs welkom waren. Het gerecht is naar verluidt genoemd naar een lid (niet te verwarren met de Indiase politicus Arvind Kejriwal) dat...
Naar receptMosselen met pepertjes en dragonmayonaise
Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen. Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij...
Naar recept