Eieren uit de oven met pimpernel, zeezout en olijfolie
Ingredienten voor 2 personen
- 1 el olijfolie
- 2 jonge takjes pimpernel (of platte peterselie of selderijblad)
- 4 sneden geroosterd brood
- Roomboter
- Versgemalen peper
- 4 eieren
- Zeezout naar smaak
Verder nodig
- 2 kleine ronde ovenschaaltjes met een diameter van 10 cm, of 1 wat grotere
Zo maak je het eieren uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de olijfolie over de ovenschaaltjes en breek voorzichtig boven elk schaaltje twee eieren. Leg er de pimpernel op en het zeezout.
- Bak ze 4 à 5 minuten in de oven of tot het eiwit gestold is en de dooier nog mooi zacht is.
- Serveer op toast met roomboter en eventueel peper naar smaak.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Deze eieren uit de oven met pimpernel zijn een heerlijk lente-ontbijtje. Zie je jezelf al zitten in de eerste zonnestralen (binnen of misschien zelfs buiten) met dit heerlijke ovenschoteltje, geroosterd brood, wat versgeperste jus en een kopje koffie of thee? Wij wel!
Het recept komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam, Gartine (van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks).
Bij dit recept schrijven ze: “Wij hebben het geluk dat we eieren kunnen rapen van onze kippen. Ze scharrelen lekker door onze tuin en in de schuur leggen ze hun eitjes. Eitjes uit de oven zijn eenvoudig maar lekker. Je kunt er ook wat room aan toevoegen of wat kaas overheen strooien.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: