Vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing

Ingredienten voor 5 porties (100 ml) personen

  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 2 el 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 tl 1 theelepel mosterd
  • 1 tl 1 theelepel honing
  • Een mespunt peper

Zo maak je het vinaigrette

  1. Meng 6 eetlepels extra vierge olijfolie met 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel honing en een mespunt peper.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Dressings zijn, als je ze zelf maakt tenminste, een makkelijke manier om gezonde vetten binnen te krijgen. Ze geven smaak aan een salade en maken deze af. Hieronder vind je het recept voor een vinaigrette met olijfolie, witte wijnazijn, mosterd en honing, uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie.

Dressings zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast. Haal ze ruim voor gebruik uit de koelkast, zodat eventueel gestolde olie op kamertemperatuur weer vloeibaar kan worden.

Bekijk hier ook onze andere recepten voor makkelijke, gezonde én heerlijke dipsausen.


Wil je 4 weken lang elke week van ons een weekmenu ontvangen met de lekkerste én gezondste recepten?

Ontvang hier ons gratis 4-weken menu  ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eet als een expert