Basilicumpesto
Ingredienten voor 2 personen
- 75 ml extra vierge olijfolie
- 50 g pijnboompitten, licht geroosterd
- 1 grote bos basilicum (50 g), alleen de blaadjes
- 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
- Snufje zeezout
- 20 g parmezaan, geraspt, naar keuze
Verder nodig
- Keukenmachine
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot de pesto homogeen maar niet te fijn is. Proef of er nog meer zeezout bij moet.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze basilicumpesto komt uit het boek Soep van de culinaire take-a-way soepwinkel Soup en Zo.
Over dit recept, uit het hoofdstuk Toppings in het boek: “Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto Parmezaanse kaas toe. Deze pesto serveren wij onder andere op de Toscaanse tomatensoep.”
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: