Veganistisch

Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen - Gezond aan tafel - recept
Gevulde aubergines met amandelen & peterselie

Dit recept voor gevulde aubergines met amandelen, peterselie en ingelegde citroen komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Aubergines zijn een heerlijke groente maar hebben een exotisch klimaat nodig om hun potentieel te realiseren. Spanje heeft er precies de juiste grond en het juiste klimaat voor,...

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Appelazijn - Gezond aan tafel - recept
Appelazijn

Het recept voor deze appelazijn komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Je kunt appelazijn ook op een andere manier maken met stukken appel, maar omdat ik niets weg wil gooien, vind ik deze manier met restjes appel leuker. Zelfgemaakte azijn is helaas niet geschikt als inmaakazijn, want...

Naar recept
Hoofdgerecht
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten - Gezond aan tafel - recept
Parelspelt met appel, bimi & hazelnoten

Het recept voor deze parelspelt met appel, bimi & hazelnoten komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Dit is perfecte winterkost – voeg een paar in stukjes verdeelde gerookte makreelfilets toe als je zin hebt in iets voedzamers.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentehapje met doperwten - Gezond aan tafel - recept
Groentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)

Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pompoen & mais - Gezond aan tafel - recept
Pompoen & mais

Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.

Naar recept
Ontbijt
Mango-kokos-chiapudding - Gezond aan tafel - recept
Mango-kokos-chiapudding

Het recept voor deze mango-kokos-chiapudding komt uit het kookboek Goede start, ontbijt uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Linzen-pistachepaté - Gezond aan tafel - recept
Linzen-pistachepaté

Het recept voor deze linzen-pistachepaté komt uit het kookboek Hapjes & dips uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Bulgur met geroosterde aubergine, courgette en zongedroogde tomaat - Gezond aan tafel - recept
Bulgur met geroosterde aubergine en courgette

Het recept voor dit Oosterse bordje bulgur met geroosterde aubergine, courgette en zongedroogde tomaten komt uit het kookboek Bordjes & bowls uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.

Naar recept
Hoofdgerecht
Gevulde curry-aubergines met tamarinde-pindasaus (Jamie Oliver)
Gevulde curry-aubergines (Jamie Oliver)

Het recept voor deze gevulde curry-aubergines met pikante tamarinde-pindasaus en verse koriander komt uit het boek VEG van Jamie Oliver.

Naar recept
Bijgerecht
Noedels van courgette en knolselderij met pinda's - Gezond aan tafel - recept
Noedels van courgette en knolselderij met pinda’s

Het recept voor deze noedels van courgette en knolselderij met pinda’s komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Ella schrijft erover in haar boek: “Dit is een geweldig eenvoudig gerecht. Het is in circa 10 minuten klaar en je hebt bijna geen afwas. Het is een licht bijgerecht of een lekker bedje onder een hoofdgerecht. Ik ben gek op...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom - Gezond aan tafel - recept
Gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom

Het recept voor deze gekruide linzenballetjes met tomatenrelish en knoflookroom komt uit Het plantaardige kookboek van Deliciously Ella. Ella schrijft erover in haar boek: “Ik weet dat deze balletjes misschien een beetje vreemd klinken maar ze zijn verrukkelijk, vooral geserveerd met tomatenrelish en aangemaakt met knoflookroom. Dankzij de tijm, rozemarijn, peterselie, knoflook en ui zitten ze vol smaak. Ik vind...

Naar recept