Linzen-pistachepaté
Ingredienten voor 6 personen
- GROENTE & FRUIT
- 1 rode ui
- 2 el citroensap
- VOORRAADKAST
- 210 g rode splitlinzen, gekookt
- 85 g pistachenoten
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el olijfolie, plus extra om in te vetten
- Zout
- Peper
Zo maak je het
- Pel en snipper de rode ui en fruit hem een paar minuten in een licht ingevette koekenpan op halfhoog vuur.
- Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge, maar niet helemaal gladde pasta. Voeg wat water toe als de pasta te dik is. Meng er zout en peper door.
- Lepel de pasta in een gesteriliseerde pot en zet hem in de koelkast tot gebruik.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze linzen-pistachepaté komt uit het kookboek Hapjes & dips uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: