Linzen-pistachepaté

Linzen-pistachepaté - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 6 personen

  • GROENTE & FRUIT
  • 1 rode ui
  • 2 el citroensap
  • VOORRAADKAST
  • 210 g rode splitlinzen, gekookt
  • 85 g pistachenoten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el olijfolie, plus extra om in te vetten
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de rode ui en fruit hem een paar minuten in een licht ingevette koekenpan op halfhoog vuur.
  2. Maal alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge, maar niet helemaal gladde pasta. Voeg wat water toe als de pasta te dik is. Meng er zout en peper door.
  3. Lepel de pasta in een gesteriliseerde pot en zet hem in de koelkast tot gebruik.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?

Het recept voor deze linzen-pistachepaté komt uit het kookboek Hapjes & dips uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: