Sojavrij

Hoofdgerecht
Zalmpakketjes uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Zalmpakketjes uit de oven

Het recept voor deze zalmpakketjes uit de oven (in kokosmelk gegaarde zalm, verpakt in aluminiumfolie) komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Misschien niet zo...

Naar recept
Hoofdgerecht
No carb lasagne - Gezond aan tafel - recept
No carb lasagne

Het recept voor deze no carb lasagne, een magere variant met gehakt, courgette, ricotta en mozzarella, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Dit gerecht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gnocchi-groenten traybake - Gezond aan tafel - recept
Gnocchi-groenten traybake

Het recept voor deze gnocchi-groenten traybake, een Italiaanse ovenschotel met paprika, courgette, tomaatjes en gnocchi, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Over dit recept...

Naar recept
Hoofdgerecht
Supersnelle tajine met witvis (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Supersnelle tajine met witvis (Jamie Oliver)

Het recept voor deze supersnelle tajine met witvis, zoete kerstomaatjes, harissa, asperges en luchtige couscous komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je...

Naar recept
Hoofdgerecht
Crispy zalmtaco's Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Crispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)

Het recept voor deze crispy zalmtaco’s met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.

Naar recept
Hoofdgerecht
Keema pau - Gezond aan tafel - recept
Keema pau

Dit recept voor keema pau komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Keema (het lamsgehakt) wordt goed gekruid, verrijkt met doperwten en geserveerd met pau (verse zachte broodjes). Voor ons is dit gerecht synoniem met veel plekken in Bombay: Olympia Coffee House en Café Paris aan Colaba Causeway, en Radio Restaurant achter...

Naar recept
Hoofdgerecht
Boter-knoflookkrab - Gezond aan tafel - recept
Boter-knoflookkrab

Dit recept voor boter-knoflookkrab komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Mahesh Lunch Home serveert een voortreffelijke versie van dit gerecht, al is die van Trishna beroemder. Die van ons is wat lichter en wordt gecombineerd met verse kruiden en groene chilipeper. Het is een simpel, maar overheerlijk gerecht – ideaal voor...

Naar recept
Ontbijt
Kejriwal - Gezond aan tafel - recept
Kejriwal

Dit recept voor kejriwal komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in dit boek: ‘Eieren op toast met kaas met chilipeper is een favoriet van de Willingdon Club, de eerste in Bombay waar Indiërs welkom waren. Het gerecht is naar verluidt genoemd naar een lid (niet te verwarren met de Indiase politicus Arvind Kejriwal) dat...

Naar recept
Hoofdgerecht
Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise - Gezond aan tafel - recept
Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise

Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen. Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing - Gezond aan tafel - recept
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing

Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...

Naar recept
Voorgerecht
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad - Gezond aan tafel - recept
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad

Dit recept voor meiknolletjes met piccalilly en maanzaad komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Piccalilly kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken altijd de mosterdpiccalilly van De Leeuw Zuurwaren in Amsterdam. Speciaal voor ons past Fred het recept een beetje aan, maar hij wil...

Naar recept