Sojavrij

Tussendoortje
Wortel-bliss balls - recept - Gezond aan tafel
Wortel-bliss balls

Dit recept voor wortel-bliss balls komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen. Over het recept in het boek: ‘Deze balletjes zijn een gezond tussendoortje en makkelijk om te maken. Wortels zijn rijk aan bètacaroteen en dat is onder andere belangrijk voor sterke tanden en botten. Daarnaast zijn deze balletjes ook gewoon heel erg lekker.’

Naar recept
Hoofdgerecht
Sneaky spaghetti - recept - Gezond aan tafel
Sneaky spaghetti

Dit recept voor sneaky spaghetti komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen. Over het recept in het boek: ‘Dit is een perfect gerecht om je kids courgette te leren eten. Je kunt beginnen met een derde courgette en twee derde pasta en de verhoudingen dan geleidelijk aanpassen tot ze zijn omgedraaid.’

Naar recept
Hoofdgerecht
Veggie saladecocktail - recept - Gezond aan tafel
Veggie saladecocktail

Het recept voor deze veggie saladecocktail komt uit Elke dag feest van Maartje Borst. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding. Over dit recept in het boek: “Vroeger serveerden mijn ouders met kerst vaak een krabcocktail als...

Naar recept
Hoofdgerecht
Seitan-stoofpie - recept - Gezond aan tafel
Seitan-stoofpie

Het recept voor deze seitan-stoofpie komt uit Elke dag feest van Maartje Borst. Voor dit feestelijke vegan kookboek liet ze zich inspireren door seizoensproducten. Dat levert heerlijke gerechten op, van groene asperges met scrambled tofu tot vegan paella, porcini-pasta of sticky toffee pudding. Over dit recept in het boek: “Op gure dagen kun je het verlangen voelen naar voedzaam en...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kokossoep met vegetarische kipstukjes - recept - Gezond aan tafel
Kokossoep met vegetarische kipstukjes

Het recept voor deze kokossoep met vegetarische kipstukjes komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Lunch
Rijstwafelpizza - recept - Gezond aan tafel
Rijstwafelpizza

Dit recept voor rijstwafelpizza komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen. Over het recept in het boek: ‘Mijn jongste reageert niet altijd goed op gluten, dus probeer ik zo veel mogelijk glutenvrije gerechten op tafel te zetten. Rijstwafels zijn echt een uitkomst. Hij is er gek op en je kunt de wafels met van alles combineren.’

Naar recept
Hoofdgerecht
Courgetterolletjes met spinazie en ricotta - recept - Gezond aan tafel
Courgetterolletjes met spinazie en ricotta

Dit recept voor courgetterolletjes met spinazie en ricotta komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen. Over het recept in het boek: ‘Van deze courgetterolletjes met spinazie moesten mijn kinderen in het begin echt niets hebben. Maar ik ben het toch blijven proberen en nu vinden ze ze lekker. En terecht!’   Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm...

Naar recept
Hoofdgerecht
Buddha bowl - recept - Gezond aan tafel
Buddha bowl

Het recept voor deze buddha bowl komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel). Voedingswaarden per persoon: 786 kcal – 14 g vet – 131g koolhydraten – 24g eiwit

Naar recept
Drankjes
Perzik-ijsthee - recept - Gezond aan tafel
Perzik-ijsthee

Dit recept voor perzik-ijsthee komt uit het kookboek Lekker gezond van Ellemieke Vermolen. Een heerlijk drankje voor de warme dagen en veel gezonder dan ijsthee uit de winkel.

Naar recept
Bijgerecht
Sajoer bajem - recept - gezondaantafel
Sajoer bajem

Het recept voor deze sajoer bajem komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster. Deze sajoer bajem is onderdeel van gerechten voor op...

Naar recept
Hoofdgerecht
Gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus - recept - gezondaantafel
Gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus

Het recept voor deze gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus komt uit het kookboek Groente menu’s van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. In dit boek vind je de leukste voor-, hoofd-, en nagerechten voor etentjes thuis met sterrentouch. Verrassend makkelijk en bijzonder tegelijk. Niet vega (kan wel), wel met groenten als de absolute ster. Deze gnocchi met...

Naar recept