Dieet
Kombucha zelf maken: een uniek en verfrissend recept
Zelfgemaakte kombucha proberen? Hieronder lees je hoe je kersen kombucha met earl grey maakt. Kombucha is een brouwsel van gefermenteerde thee. Het drankje is populair in Rusland, China en Japan. De unieke symbiose van gist en bacteriën zorgt voor een heerlijke en gezonde drank. De zelfgemaakte kombucha hieronder is een roze drank die een verfijnde kersen- en bergamotsmaak combineert met...
Naar receptEnergieballen met dadels, cacao & pompoenpitten
Ben je op de gezonde tour, maar heb je zin in iets zoets? Dan zijn deze energieballen met dadels, cacao en pompoenpitten van Jamie Oliver iets voor jou. Jamie Oliver heeft samen met zijn voedingsteam keihard gewerkt om deze supervoedzame en enorme lekkere energieballen samen te stellen. Het is de perfecte snack om de dag door te komen en je...
Naar receptIngelegde komkommer
Deze klassieke ingelegde komkommer smaakt heerlijk pittig. Het zout bevordert de conservering en houdt de groente knapperig. Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad...
Naar receptGlutenvrije pannenkoeken boekweit
Deze glutenvrije pannenkoeken, gemaakt van boekweit en onder andere karnemelk, hebben een licht zurige notensmaak en voelen zacht aan. Ze zijn heerlijk met gefermenteerde santen, fruit en esdoornstroop! Het recept komt uit het boek Fermenteren van fermentatie-expert Adam Elabd
Naar receptSuikervrije ketchup
Wist je dat de ketchup die je in de supermarkt koopt voor 25% uit suiker bestaat? Deze suikervrije ketchup heeft de vertrouwde frisheid van fabriekssauzen, maar dan zonder glucose-fructosestroop en conserveermiddelen. De robuuste smaak is lekker bij burgers, patat, gehakt en hot dogs. Het recept komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd. Voor meer gezonde recepten kijk je hier....
Naar receptPannenkoek van eiwit met rode paprika en kaas
Dit recept voor een pannenkoek van eiwit met rode paprika en kaas komt uit Het beste dieet ter wereld kookboek van Christian Bitz & Arne Astrup. Hun dieet is gebaseerd op het grootste dieetonderzoek ter wereld, DiOGenes. Een van de basisprincipes van hun dieet is: eet koolhydraten en eiwit in de juiste verhouding (eiwit-koolhydraten: 1:2). In de praktijk houdt dat...
Naar receptSalade geroosterde bieten
Deze salade geroosterde bieten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. In haar boek werkt Anne Marie met de 90/10%-regel. Deze houdt in dat als 90 procent van je voeding bestaat uit gezonde producten zonder snelle suikers, er best wat ruimte is (10%) om wat minder gezonde producten te gebruiken. De producten die...
Naar receptPijlinktvis met puntpaprika’s
Dit recept voor gestoofde pijlinktvis met puntpaprika’s is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptTofuburger van Jamie Oliver
We kennen Jamie Oliver natuurlijk van de prachtige foodfotografie. Ook deze heerlijke gezonde tofuburger is om van te smullen! Tofu is perfect om allerlei smaken op te nemen, is rijk aan eiwit en bevat weinig verzadigd vet. Het is ook een uitstekende bron van calcium en fosfor, voor sterke en gezonde botten. Het recept komt uit Jamie’s super food voor...
Naar receptHartige taart met prei, champignons en tijm
Hartige taart: wij zijn er dol op! Een grote plus is dat je hem van tevoren kunt maken, waardoor het het perfecte gerecht is voor als je bijvoorbeeld eters hebt. Lekker met een groene salade! Hieronder vind je een heerlijk recept voor hartige taart met prei, champignons en tijm. Hij komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair...
Naar receptSuikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten
Dit recept voor suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. De scones zijn niet gezoet met geraffineerde suiker, maar met palmsuiker. Palmsuiker is een ongeraffineerde snelle suiker, gewonnen uit het sap van de arengapalmboom. De voordelen van palmsuiker: het bevat nog veel voedingsstoffen en heeft...
Naar recept