Dieet

Hoofdgerecht
Crispy zalmtaco's Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept
Crispy zalmtaco’s (Jamie Oliver)

Het recept voor deze crispy zalmtaco’s met cajunkruiden, mango, zoete kerstomaatjes & limoen komt uit het kookboek Jamie Oliver – 7 x anders van Jamie Oliver. Het boek bevat meer dan 120 simpele en overheerlijke recepten met 18 favoriete alledaagse ingrediënten, van broccoli en paprika tot kipfilet en gehakt.

Naar recept
Hoofdgerecht
Keema pau - Gezond aan tafel - recept
Keema pau

Dit recept voor keema pau komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Keema (het lamsgehakt) wordt goed gekruid, verrijkt met doperwten en geserveerd met pau (verse zachte broodjes). Voor ons is dit gerecht synoniem met veel plekken in Bombay: Olympia Coffee House en Café Paris aan Colaba Causeway, en Radio Restaurant achter...

Naar recept
Hoofdgerecht
Boter-knoflookkrab - Gezond aan tafel - recept
Boter-knoflookkrab

Dit recept voor boter-knoflookkrab komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in het boek: ‘Mahesh Lunch Home serveert een voortreffelijke versie van dit gerecht, al is die van Trishna beroemder. Die van ons is wat lichter en wordt gecombineerd met verse kruiden en groene chilipeper. Het is een simpel, maar overheerlijk gerecht – ideaal voor...

Naar recept
Ontbijt
Kejriwal - Gezond aan tafel - recept
Kejriwal

Dit recept voor kejriwal komt uit het Indiase kookboek Dishoom van Shamil Thakrar. Over het recept in dit boek: ‘Eieren op toast met kaas met chilipeper is een favoriet van de Willingdon Club, de eerste in Bombay waar Indiërs welkom waren. Het gerecht is naar verluidt genoemd naar een lid (niet te verwarren met de Indiase politicus Arvind Kejriwal) dat...

Naar recept
Hoofdgerecht
Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise - Gezond aan tafel - recept
Mosselen met pepertjes en dragonmayonaise

Het recept voor deze mosselen met pepertjes en dragonmayonaise komt uit The lemon kitchen kookboek van Jadis Schreuder, oprichter van het bedrijf The lemon kitchen. Over dit recept schrijft ze in haar boek: ‘In de zomer kijk ik er altijd naar uit om op een terrasje – het liefst aan het water – mosselen te eten. Daar hoort wat mij...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing - Gezond aan tafel - recept
Kruidige falafel met zurige salade en tahindressing

Het recept voor deze komt uit het kookboek Bowls of Goodness – Groenten & Granen van Nina Olsson. Ze schrijft erover in haar boek: ‘Een regenboog aan voedsel bevat altijd een verscheidenheid aan voedingsstoffen. Deze kleurrijke bowl is gevuld met goudgele gierst, smaragdgroene falafels, verse munt, hummus en ingelegde ui. De falafels worden niet gefrituurd maar kort gebakken en afgebakken...

Naar recept
Voorgerecht
Biefstuk in wildpeperblad - recept - Gezond aan tafel
Biefstuk in wild peperblad

Dit recept voor biefstuk in wild peperblad komt uit het kookboek An An Vietnamese Familierecepten van Mai Nguyen. Over dit recept in het boek: ‘Verwar dit wilde peperblad (bij de Chinese toko te koop onder de naam cha plu leaf of la lot) niet met betelblad (betel leaf, sirih of piper betle). Dit betelblad is niet eetbaar! Het wordt gekauwd...

Naar recept
Hoofdgerecht
Viscurry en komkommersalade - Gezond aan tafel - recept
Viscurry en komkommersalade

Dit recept voor viscurry en komkommersalade komt uit het boek Gezond op gewicht met lekker eten! van Afvallen met Nederland.

Naar recept
Voorgerecht
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad - Gezond aan tafel - recept
Meiknolletjes met piccalilly en maanzaad

Dit recept voor meiknolletjes met piccalilly en maanzaad komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Piccalilly kun je natuurlijk zelf maken, maar wij gebruiken altijd de mosterdpiccalilly van De Leeuw Zuurwaren in Amsterdam. Speciaal voor ons past Fred het recept een beetje aan, maar hij wil...

Naar recept
Voorgerecht
Ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum

Dit recept voor ajo blanco met sperziebonen, wilde perzik en basilicum komt uit het kookboek Restaurant De Kas van chefs Jos Timmer en Wim de Beer. Over dit recept in het boek: “Zorg in dit recept voor goed rijpe perziken, want die maken het verschil. Sperziebonen hebben we in allerlei soorten in de Beemster. Boterboontjes, groene, maar ook paarse boontjes....

Naar recept
Hoofdgerecht
Scampi met courgetti - Gezond aan tafel - recept
Scampi met courgetti

Het recept voor deze scampi met courgetti komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van de Amerikaanse journalist en schrijver Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet te veel, vooral groenten’. Pollan, expert op het gebied van voedsel en drugs, ontketende...

Naar recept