Glutenvrij

Bijgerecht
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien

Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...

Naar recept
Nagerecht
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen - Gezond aan tafel - recept
Met cassis & laurier gebakken peren & bramen

Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...

Naar recept
Hoofdgerecht
Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt - Gezond aan tafel - recept
Kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt

Het recept voor deze kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Alle gerechten in dit hoofdstuk zijn gemaakt met kippendijen, want ik ben er schaamteloos gek op. Ze zijn sappig – zo veel lekkerder dan kipfilet, die kan uitdrogen terwijl dat met kippendijen eigenlijk bijna nooit gebeurt...

Naar recept
Voorgerecht
Witlofsalade met stilton & ingemaakte peren - Gezond aan tafel - recept
Witlofsalade met stilton & ingemaakte peren

Het recept voor deze witlofsalade met stilton & ingemaakte peren komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Ingemaakte peren zijn een van de dingen die niet mogen ontbreken in mijn wintervoorraadkast. Maak ze een paar dagen van tevoren, als dat kan. Ze maken het simpelste kaasplankje heel bijzonder...

Naar recept
Hoofdgerecht
Groentehapje met doperwten - Gezond aan tafel - recept
Groentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)

Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pompoen & mais - Gezond aan tafel - recept
Pompoen & mais

Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.

Naar recept
Lunch
Frittata met champignons, snijbiet en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept
Frittata met champignons, snijbiet en geitenkaas

Het recept voor deze frittata met champignons, snijbiet en geitenkaas komt uit Het airfryer kookboek van William-Sonoma, Inc. Deze voedzame frittata zit bomvol groente en is een kleurrijke blikvanger op de weekendbrunchtafel. Vervang de kastanjechampignons rustig door gewone champignons of de snijbiet door andere malse bladgroente.   Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je aan en ontvang...

Naar recept
Ontbijt
Mango-kokos-chiapudding - Gezond aan tafel - recept
Mango-kokos-chiapudding

Het recept voor deze mango-kokos-chiapudding komt uit het kookboek Goede start, ontbijt uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Dips, sauzen en dressings
Linzen-pistachepaté - Gezond aan tafel - recept
Linzen-pistachepaté

Het recept voor deze linzen-pistachepaté komt uit het kookboek Hapjes & dips uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Hoofdgerecht
Doperwtenstamppot met kip & appel - Gezond aan tafel - recept
Doperwtenstamppot met kip & appel

Dit recept voor doperwtenstamppot met kip & appel komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 12 maanden en ouder. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor...

Naar recept
Hoofdgerecht
Paddenstoelen stroganoff (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Paddenstoelen stroganoff met cornichons (Jamie Oliver)

Het recept voor deze paddenstoelen stroganoff met crunchy cornichons, geurige kappertjes, romige whiskysaus en peterselie komt uit het boek VEG van Jamie Oliver.

Naar recept