Glutenvrij
Bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien
Dit recept voor bloemkool uit de oven met gekaramelliseerde uien en rozenharissa komt uit het kookboek Moors van Ben Tish (chef-kok, restauranthouder, voedingsadviseur, voedsel- en receptschrijver en kookleraar). Over het recept schrijft hij: “Bloemkool is ongelooflijk veelzijdig en heel geschikt voor de oven en de grill – net als een stuk vlees. Dat komt vooral door de dichtheid en compacte...
Naar receptMet cassis & laurier gebakken peren & bramen
Het recept voor deze met cassis & laurier gebakken peren & bramen komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Met peren kun je alle kanten op voor najaars- en wintertoetjes. Het vruchtvlees zuigt andere smaken echt op, zodat ze doordrenkt worden met rode wijn, marsala, kaneel, steranijs of wat je ook maar kiest. Dit...
Naar receptKip met feta, dille, citroen & harissayoghurt
Het recept voor deze kip met feta, dille, citroen & harissayoghurt komt uit het kookboek Uit de oven van Diana Henry. Ze schrijft erover: “Alle gerechten in dit hoofdstuk zijn gemaakt met kippendijen, want ik ben er schaamteloos gek op. Ze zijn sappig – zo veel lekkerder dan kipfilet, die kan uitdrogen terwijl dat met kippendijen eigenlijk bijna nooit gebeurt...
Naar receptWitlofsalade met stilton & ingemaakte peren
Het recept voor deze witlofsalade met stilton & ingemaakte peren komt uit het kookboek Uit de boomgaard van food fotograaf en auteur Stuart Ovenden. Over het recept schrijft hij: “Ingemaakte peren zijn een van de dingen die niet mogen ontbreken in mijn wintervoorraadkast. Maak ze een paar dagen van tevoren, als dat kan. Ze maken het simpelste kaasplankje heel bijzonder...
Naar receptGroentehapje met doperwten (pompoen, paprika, courgette)
Dit recept voor een groentehapje met doperwten komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 4 maanden en ouder. De bereidingswijze voor groentehapjes met pompoen, paprika en courgette is nagenoeg gelijk, dus daarom schrijven we...
Naar receptPompoen & mais
Dit recept voor pompoen & mais komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 6 maanden en ouder.
Naar receptFrittata met champignons, snijbiet en geitenkaas
Het recept voor deze frittata met champignons, snijbiet en geitenkaas komt uit Het airfryer kookboek van William-Sonoma, Inc. Deze voedzame frittata zit bomvol groente en is een kleurrijke blikvanger op de weekendbrunchtafel. Vervang de kastanjechampignons rustig door gewone champignons of de snijbiet door andere malse bladgroente. Wil jij een kickstart maken met koolhydraatarm eten? Meld je aan en ontvang...
Naar receptMango-kokos-chiapudding
Het recept voor deze mango-kokos-chiapudding komt uit het kookboek Goede start, ontbijt uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptLinzen-pistachepaté
Het recept voor deze linzen-pistachepaté komt uit het kookboek Hapjes & dips uit de serie De groentekeuken van Émilie Franzo. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptDoperwtenstamppot met kip & appel
Dit recept voor doperwtenstamppot met kip & appel komt uit het kookboek Om op te eten! van Moekes Maaltijd, een bedrijf dat 100% natuurlijke, verse warme lunches levert aan kinderopvangorganisaties in het hele land. Het recept is geschikt voor kinderen van 12 maanden en ouder. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor...
Naar receptPaddenstoelen stroganoff met cornichons (Jamie Oliver)
Het recept voor deze paddenstoelen stroganoff met crunchy cornichons, geurige kappertjes, romige whiskysaus en peterselie komt uit het boek VEG van Jamie Oliver.
Naar recept