Glutenvrij
Gevulde uien met gehakt
Dit recept voor gevulde uien met gehakt komt uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek van de zusjes Najat en Nadia Yachou, op social media bekend als de Kookmutsjes. Het boek bevat 80 nieuwe stap-voor-staprecepten uit de lekkerste keukens. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties met de Hollandse pot. Over dit...
Naar receptZalmpakketjes uit de oven
Het recept voor deze zalmpakketjes uit de oven (in kokosmelk gegaarde zalm, verpakt in aluminiumfolie) komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Misschien niet zo...
Naar receptNo carb lasagne
Het recept voor deze no carb lasagne, een magere variant met gehakt, courgette, ricotta en mozzarella, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Dit gerecht...
Naar receptGnocchi-groenten traybake
Het recept voor deze gnocchi-groenten traybake, een Italiaanse ovenschotel met paprika, courgette, tomaatjes en gnocchi, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten. Over dit recept...
Naar receptScampi met courgetti
Het recept voor deze scampi met courgetti komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van de Amerikaanse journalist en schrijver Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet te veel, vooral groenten’. Pollan, expert op het gebied van voedsel en drugs, ontketende...
Naar receptCarpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette
Het recept voor deze carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette komt uit het kookboek Boordevol groenten van Tracy, Dana, Lori & Corky Pollan. Het uitgangspunt in Boordevol groenten is het devies van Michael Pollan, de bestsellerauteur van Een pleidooi voor echt eten: ‘Eet, niet teveel, vooral groenten’. Pollan ontketende hiermee een internationale revolutie over hoe je het beste eet...
Naar receptSnelle moussaka
Het recept voor deze snelle moussaka komt uit het kookboek Kook mee met Max van Sandra Ysbrandy en Mounir Toub.
Naar receptPompoenpittenpesto
Dit recept voor pompoenpittenpesto komt uit het boek Voeding en hormonen van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers. Over het recept schrijft ze: “Ik ben dol op huisgemaakte pesto’s. Je kunt volop variëren met gezonde ingrediënten en het is enkel een kwestie van alle ingrediënten in je keukenmachine doen en draaien maar. Hoe simpel wil je het hebben? Gebruik pesto’s bij...
Naar receptRisotto van boekweit met doperwtjes
Het recept voor deze risotto van boekweit met doperwtjes komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.
Naar receptIngelegde citrusvruchten (citroen limoen sinaasappel)
Het recept voor deze ingelegde citrusvruchten (citroen limoen sinaasappel) komt uit het kookboek Chef Toub: Lekker Arabisch van tv-kok Mounir Toub.
Naar receptTaboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado
Het recept voor deze taboulé met bloemkool, kikkererwten en avocado komt uit het kookboek Proteïne power uit de serie De groentekeuken.
Naar recept