Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Valentijnsdag: gezonde recepten met chocola

Voor ons geen Valentijnsdag zonder chocola! En dat hoeft natuurlijk niet per se ongezond te zijn, mits je let op de ingrediënten en met mate nuttigt natuurlijk :-). Hier hebben we 6 gezonde(re) recepten met chocola voor je verzameld. Pak je baksels leuk in (kijk voor inspiratie onder andere op Pinterest) en geef ze cadeau. Liefde gaat door de maag!

Valentijnsdag: 6 gezonde(re) chocoladerecepten

1. Brownies van zwarte bonen – I’m a foodie

Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Een lekkere en gezonde keuze! Je kunt ook wat gehakte noten (bijvoorbeeld hazelnoten of walnoten) toevoegen aan het beslag.

Brownies van zwarte bonen - Gezond aan tafel - recept

2. Chocolade aardbei cakes – Jennifer & Sven (Voedzaam & Snel)

Het recept voor deze chocolade aardbei cakes komt uit het boek Voedzaam & Snel van Jennifer & Sven. Ze bevatten weinig suiker, lekker veel vezels en zijn lactosevrij. Voedzaam en verantwoord dus!

Chocolade aardbei cakes - Gezond aan tafel - recept

3. Chocoladekoekjes – William Davis

Het recept voor deze chocoladekoekjes komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Vol van smaak en vochtig, met die versgebakken smaak waaraan koekjes uit de super niet kunnen tippen. Probeer de puurste chocolade te vinden om het suikergehalte te beperken!

Chocoladekoekjes (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept

4. Chocolade amandel biscotti – William Davis

Het recept voor deze chocolade amandel biscotti komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. Deze heerlijke tarwevrije biscotti zijn ideaal om in koffie, latte of espresso te dopen. De koekjes hebben een volle smaak dankzij de combinatie van chocolade en amandelen.

Chocolade amandel biscotti (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept

5. Suikervrije fudge – Ella Mills-Woodward

Zelf suikervrije fudge maken? Dit recept komt uit het boek Deliciously Ella van Ella Mills-Woodward. Elk hapje is zo smeuïg en het smaakt zo heerlijk naar chocola, je snapt gewoon niet dat het gemaakt is van maar vier ingrediënten.

Suikervrije fudge zelf maken - Gezond aan tafel - recept

6. Chocolade-bietencake – Vivian Reijs

Het recept voor deze chocolade-bietencake komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.”

Chocolade-bietencake - Gezond aan tafel - recept

Meer tips voor een onvergetelijke Valentijnsdag? Download ons gratis online magazine Valentijnsdag editie!

Online Magazine Valentijnsdag editie  ➔

Klik hier voor meer tips.