Brownies van zwarte bonen

Brownies van zwarte bonen - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 8 stukjes personen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en spoel ze eventueel even om. Mix de bonen samen met de dadels, eieren en olie in een keukenmachine tot een glad beslag.
  3. Voeg de cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag.
  4. Vet een klein bakblik of cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin.
  5. Bak de brownie 30 minuten in de oven; als een satéprikker er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. Een beetje klef zijn brownies namelijk het lekkerst.
  6. Laat de brownie goed afkoelen en snijd dan in ongeveer acht stukjes.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Variatietip: voeg wat gehakte noten (bijvoorbeeld hazelnoten of walnoten) toe aan het beslag.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij?

Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Over tussendoortjes in het boek: “Gelukkig zijn er ook veel lekkere en gezonde keuzes op het gebied van tussendoortjes. Met volkorengranen, fruit, peulvruchten en ei maak je bijvoorbeeld in een handomdraai een lekker tussendoortje.”

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eet als een expert