Minder vlees is eten is goed voor je gezondheid, voor het milieu en voor je portemonnee. Maar hoe pas je dat toe in een druk leven?
Volgens Sven en Jennifer is de sleutel tot succes plannen. Dat vergt een beetje voorbereiding, maar maakt het de rest van de week gemakkelijk om je te houden aan je goede voornemen.
Doe één keer per week op een vaste dag boodschappen en bedenk daarvoor vier avondmaaltijden. Leg een klein boekje in de keukenla en schrijf daarin je weekplanning op. Bedenk welke gerechten je voor vier dagen gaat maken en noteer de benodigde ingrediënten direct op een boodschappenlijstje. Voor de vijfde dag kun je iets met restjes van de ingekochte ingrediënten maken en de overige twee dagen vullen zich meestal vanzelf. Probeer dit systeem eens uit en kijk hoe het voor jou werkt.
Meer weten? In 50x avondeten zonder vlees ontdek je maar liefst 50 makkelijke, lekkere en gezonde hoofdgerechten zonder vlees of vis, die binnen 30 minuten op tafel staan.
Lees meer over voeding: